Gemeente Nijmegen

Rectificatie

Gelderse gemeenten starten traineeship voor jonge HBO'ers

8 Gelderse gemeenten bieden 18 jonge professionals een mooie kans om werkervaring op te doen binnen gemeenteland. Maandag 5 oktober starten de pas afgestudeerde hbo'ers een traineeship van 3 jaar. De trainees ruilen in die periode regelmatig van werkgever, zodat ze brede ervaring opdoen. Daarnaast volgen zij een masteropleiding aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN).

Met dit traineeship willen de Gelderse gemeenten jongeren bekend maken met de gemeente als boeiende werkplek en interessante werkgever. Voor de deelnemende gemeenten is het traineeship een kans om afgestudeerdeHBO 'ers te laten instromen en op te leiden voor functies waar de komende jaren grote behoefte aan is.

De deelnemers krijgen met alle facetten van het werken bij de overheid te maken. Minimaal twee keer in de opleidingsperiode werken ze bij een ander organisatieonderdeel of een andere gemeente. Er is werk voor studenten met alle soorten HBO-diploma's. Iemand die een sociaal agogische opleiding heeft kan terecht bij de beleidsafdeling Welzijn, bij een afdeling Werk & Inkomen of als P&O-adviseur. Een HBO 'er met een bouwtechnische opleiding kan weer aan de slag bij een afdeling Ruimtelijke Ordening. Een economische opleiding biedt legio mogelijkheden op een financiële of economische afdeling.

Tijdens het traineeship volgen de deelnemers de mastersopleiding Management & Innovation van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). Deze opleiding duurt eveneens 3 jaar en sluit nauw aan op het traineeship bij de gemeenten.

Is het traineeship afgerond, dan neemt een nieuwe groep jonge HBO'ers het stokje over. De oud-deelnemers kunnen met hun kennis, werkervaring en masteropleiding doorstromen naar een reguliere baan bij één van de deelnemende gemeenten.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,