Royal Boskalis Westminster N.V.

Published: 08:00 05.10.2009 GMT+2 /HUGIN /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. /AEX: BOKA /ISIN: NL0000852580

Boskalis-dochter Lamnalco tekent 10-jarig contract voor oliesector-ondersteunende diensten

Papendrecht, 5 oktober 2009

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. maakt bekend dat haar dochteronderneming Lamnalco een langetermijncontract heeft verkregen van het Caspian Pipeline Consortium (CPC) voor het verlenen van ondersteunende diensten aan de oliesector. Het aandeel van Boskalis in het contract vertegenwoordigt een geïndexeerde waarde van naar schatting EUR 85 miljoen. Het 10-jarige contract zal naar verwachting medio 2010 ingaan.

CPC beheert de pijpleiding en de daarmee samenhangende infrastructuur die de olievelden in het westen van Kazachstan verbindt met de maritieme terminal aan de Russische kust van de Zwarte Zee in de buurt van Novorossiysk. De export van ruwe olie vindt plaats via twee Single Buoy Moorings (SBMs) die voor de kust liggen. Lamnalco zal een kant-en-klaar pakket leveren voor alle terminaldiensten. Daarenboven zal een duikteam permanent ter plaatse aanwezig zijn om onderhoud aan de SBMs te verrichten en zijn uitgebreide olieruimingsdiensten inbegrepen. Hierbij worden 15 moderne vaartuigen ingezet, alsmede circa 170 grotendeels voltijds medewerkers aan wal en op de schepen die voor het grootste deel lokaal worden geworven.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven in onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Boskalis faciliteert het mondiale transport van olie en gas met de maritieme en terminaldiensten van Lamnalco.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de bagger en maritieme infrastructuur sector voorkomende diensten. Daarnaast heeft Boskalis posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 10.000 medewerkers in dienst.