Ingezonden persbericht


Persbericht

5 oktober, 2009

Kendle kiest Riverbed WAN-optimalisatie voor versnellen van IT-infrastructuur performance

~ Riverbed zorgt voor enorme kostenbesparingen en verbeterde arbeidsproductiviteit met WAN-optimalisatie ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, kondigde recentelijk aan dat Kendle International Inc. heeft gekozen voor WAN-optimalisatie van Riverbed. Kendle heeft de Steelheads van Riverbed geïmplementeerd om de performance van gecentraliseerde applicaties te versnellen. Hierdoor is het bandbreedtegebruik aanzienlijk gereduceerd, de arbeidsproductiviteit verhoogd en tegelijkertijd zijn kosten voor de gehele IT-infrastructuur verlaagd.

Kendle, opgericht in 1981, verricht wereldwijd klinisch onderzoek en levert klinische ontwikkelingsdiensten aan de biofarmaceutische industrie. Om het groeiende personeelsbestand bij remote locaties wereldwijd aan te kunnen, beschikt de organisatie over een multi-tier IT-infrastructuur, die bestaat uit zes regionale datacenters. Deze datacenters bestaan elk uit een grote hoeveelheid hardware en verschillende infrastructuuronderdelen, van applicatie-servers tot mailsystemen en databases. Een aantal van deze locaties heeft een enorme hoeveelheid aan klinische data waar de medewerkers van Kendle wereldwijd regelmatig gebruik van maken.

De toegang tot gecentraliseerde applicaties - zoals SharePoint, PeopleSoft, Oracle, SQL, Lotus Notes en vele interne applicaties - is cruciaal voor het bedrijfssucces van Kendle. Daarom is het IT-team van de organisatie continu op zoek naar oplossingen om de remote toegang te verbeteren en de efficiency van systemen te verhogen.

Kendle installeerde eerder al netwerkcompressie-applicaties, als onderdeel van een constant verbeterprogramma. Het bedrijf implementeerde Citrix om zwaardere basisapplicaties via het WAN mogelijk te maken en breidde de bandbreedte van het netwerk uit. Hoewel dit duidelijke verbeteringen opleverde, besloot Kendle de volledige WAN-omgeving opnieuw te evalueren. Kendle schakelde Gartner in voor een marktanalyse en evalueerde vervolgens alle leveranciers.

"We waren op zoek naar een nieuwe WAN-oplossing die direct merkbaar zou zijn voor de medewerkers die gebruik maken van gecentraliseerde applicaties", zegt James Miller, director Global Networking and Telecommunications bij Kendle. "Riverbed kwam als beste uit de bus bij alle tests die zijn uitgevoerd in onze 'real-world'-omgeving. Gedurende de proefperiode met de Steelheads ontvingen we ongevraagd positieve feedback van zowel de eindgebruikers van remote vestigingen als het IT-personeel. Na afronding van de evaluatie en het verwijderen van de Steelheads, bleven eindgebruikers en IT bij ons aankloppen om te vragen wat er aan de hand was. Dit was doorslaggevend voor ons. Een positieve eindgebruikerservaring is cruciaal."

Kendle implementeerde de Steelheads bij de zes primaire datacenter-locaties. Binnen een tijdsbestek van dertig dagen lukte het om 1,2 terabyte aan data van het WAN te verwijderen en de bandbreedtecapaciteit te verdrievoudigden. Door de Riverbed-oplossing is het bandbreedtegebruik aanzienlijk verminderd. Het dataverkeer via Lotus Notes is gereduceerd met 70 procent, via TCP CIFS is dit 78 procent en bij HTTP is het dataverkeer zelfs met 83 procent verminderd. Door deze reductie investeert Kendle niet meer in uitbreiding van bandbreedte bij het merendeel van de locaties.

Bij verschillende remote sites heeft Kendle VMware ESX-servers ingezet voor het aanbieden van infrastructuurdiensten en het hosten van zowel gebruikers- als bedrijfsgegevens. "Deze oplossing werkt goed, maar vergt een flinke investering in de server- en backup-infrastructuur bij deze remote locaties", zegt Nathan Thompson, Corporate Network Manager bij Kendle. "Bovendien is het bij traditionele back-ups nodig dat een beheerder de backup-tapes vervangt en iedere dag nakijkt. Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn". Bij deze remote sites worden de Steelheads uitgerold via het Riverbed Services Platform (RSP) in plaats van de traditionele uitroloplossingen van ESX.

"Door gebruik te maken van RSP en Steelheads is de performance aanzienlijk sneller en is het mogelijk om data te consolideren naar het datacenter", vervolgt Thompson. "Zo kunnen standaard infrastructuurdiensten - zoals DNS, DHCP, WINS en WDS - worden geleverd vanuit RSP. Door alle data terug te plaatsen in het datacenter is een backup-infrastructuur bij remote sites overbodig.

Met Riverbed als WAN-optimalisatie-leverancier zijn scenario's voor onze IT-infrastructuur mogelijk die voorheen ondenkbaar waren. Het versnellen van de applicatieperformance en de data-duplicatie was cruciaal. Daarnaast biedt het consolideren van de infrastructuur bij de remote locaties additionele voordelen. Het levert ons grote kostenbesparingen en productiviteitsverbeteringen op."

In het bijzonder wordt de synergie van de Riverbed-oplossing met de technologie van VMware als zeer waardevol beschouwd door het IT-team van Kendle. Kendle heeft reeds meer dan 60 procent van hun wereldwijde infrastructuur gevirtualiseerd met VMware. Door VMware te gebruiken via RSP wil de organisatie zijn IT-architectuur voor remote sites verder reduceren.

(704 woorden)




Ingezonden persbericht