Ingezonden persbericht


Twee solide races in Superleague Formula

HO-PIN TUNG ZEVENDE EN ACHTSTE OP MONZA

Hoewel het raceweekend niet goed begon voor Ho-Pin Tung, hij moest in de vrije training een motor wisselen, reed de jonge Chinees daarna naar degelijke resultaten op het hoge snelheidcircuit van Monza in Italië. Hij werd zevende en achtste in de twee races die daar dit weekend in de voorlaatste ronde van dit seizoen van de Superleague Formula-klasse werden verreden.

In beide races had de Chinese held een prima start. In de eerste race kon hij zijn positie verbeteren door mooie inhaalacties. 'De banden werkten minder goed naarmate ze meer sleten en ik kon het tempo niet goed meer volgen aan het einde de wedstrijd,' vertelt Ho-Pin. Een achtste plek aan de finish was zijn resultaat.

De tweede race begon heel rommelig, waardoor Ho-Pin veel plaatsen verloor. 'Maar ik kon me naar voren knokken, veel collega's inhalen. Ik kreeg nog een aanrijdinkje met Bourdais, waardoor ik de rest van de race met kapotte voorvleugel moest rijden. De pitstop was chaotisch, waardoor ik veel plekken verloor. Maar door veel inhaalacties kwam ik op de zevende plek.' Ho-Pin Tung roemt het harde werken van zijn team en voorziet vol zelfvertrouwen een podium in de laatste races in Madrid, begin november.

----------
Noot voor de redactie,