Politie Gelderland-Zuid

Omstanders helpen dronken man

Tiel, 05-10-2009 o Zondagavond rond 18.05 uur werd aan de politie gemeld dat een dronken man languit op straat lag in Tiel. Surveillerende agenten gingen meteen poolshoogte nemen op de Nieuwe Tielseweg ter hoogte van het winkelcentrum. Bij de rotonde met de Teisterbandlaan zagen zij een stilstaande auto met de gevarenlichten ingeschakeld. Twee mannen bekommerden zich om een derde man, naar later bleek een dronken 41-jarige Pool.

Eén van de omstanders verklaarde dat ze waren gestopt omdat die man midden op de rijbaan lag. Hij bleek amper in staat op zijn benen te staan. Om hem te behoeden voor ongelukken, bleven ze bij hem en waarschuwden de politie.

Toen de agenten de man aanspraken was hij niet in staat om enige vraag te beantwoorden, of zelfs maar zijn naam te noemen. Daarop nam de politie de man mee naar het politiebureau wegens openbare dronkenschap. Bij fouillering werd geen identiteitsbewijs aangetroffen, de man werd in een observatiecel geplaatst. Later kon de politie alsnog zijn identiteit vaststellen. Er werd contact gelegd met de officier van justitie die een boetebedrag van 80 euro bepaalde.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2009 9:06 | © Regio Gelderland-Zuid |