Ingezonden persbericht


Managers zijn opener over privésituatie dan medewerkers

Onderzoek Center Parcs wijst uit: 84% managers vertelt collega's graag over thuis

Rotterdam, 5 oktober 2009 - Managers zijn opener over hun privéleven dan hun medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope en Lammers van Toorenburg Benelux PR in opdracht van Center Parcs Business Solutions (voormalig Meetings & Events). Center Parcs Business Solutions liet onderzoeken wat het effect is van bedrijfsevenementen op de werkvloer. Hierdoor kan de organisatie het aanbod nog beter afstemmen op de zakelijke markt. Voor het onderzoek werd een steekproef gehouden onder Nederlandse bedrijven en onder zakelijke bezoekers van Center Parcs (totaal 406 respondenten). In totaal vertelt 84% van de managers collega's over zijn of haar thuissituatie, tegen 71% van hun medewerkers.

Van de zakelijke bezoekers van Center Parcs zegt 77% dat collega's op de hoogte zijn van de privésituatie. Mensen die Center Parcs nog nooit voor zakelijke doeleinden hebben bezocht, delen minder met collega's (69%). Tijdens een personeelsuitje of bedrijfsfeest, in een ontspannen setting, vertellen mensen vaak eerder iets over zichzelf. Ook de leidinggevende hoort bij nagenoeg alle ondervraagden gewoon 'bij de groep'. Dit vindt 98% van de medewerkers en 96% van de managers. Gezamenlijke activiteiten met collega's buiten de kantoormuren dragen volgens 46% van de managers bij aan de teamspirit. 31% van de ondervraagde medewerkers is het op dit punt met hun managers eens.

Een meer ontspannen sfeer op de werkvloer is volgens 20% van de medewerkers een van de resultaten van een bedrijfsevenement. Managers vinden dit minder vaak het geval, slechts 11% kan zich in deze stelling vinden. Voor wat betreft betere communicatie na een evenement met collega's liggen medewerkers en managers meer op één lijn. Respectievelijk 8% en 7% vindt dat er beter gecommuniceerd wordt na een bedrijfsevenement. Ook versterkt een teamuitje de relaties met collega's, vindt 35% van de medewerkers en 22% van de managers.

####

Over Center Parcs Business Solutions

Center Parcs Business Solutions biedt bedrijven faciliteiten en accommodaties voor bedrijfsfeesten, teambuildingsactiviteiten, congressen en evenementen in de parken van Center Parcs en Sunparks. Bedrijven kunnen bij Center Parcs Business Solutions terecht voor advies en de organisatie van evenementen om medewerkers te belonen, te motiveren en te stimuleren. Hiermee biedt Center Parcs Business Solutions een totaalpakket van diensten om de groepsgeest en productiviteit te stimuleren of om zakenrelaties op een originele manier te versterken.

De Center Parcs Europe Group omvat 13 parken van Center Parcs en 8 parken van Sunparks, die in 2008 3,7 miljoen gasten verwelkomden. De Group realiseerde in het boekjaar 2007-2008 een omzet van 628,6 miljoen euro en is onderdeel van de Pierre & Vacances Groep. Hiertoe behoren Center Parcs, Sunparks, Pierre & Vacances, Adagio City Aparthotel, Maeva, Residences MGM, Hotels Latitudes en Citea. Voor meer informatie: www.centerparcs.nl/zakelijk.