Ingezonden persbericht


NEC's nieuwe UNIVERGE SV8100 Release 3 biedt Kleine en Middelgrote Ondernemingen complete mobiliteitsoplossing

Nieuwe release brengt verbeteringen in IP-DECT, WiFi en Mobile Extension

Hilversum, 5 oktober 2009 - Met de introductie van Release 3.0 (R3) software voor de UNIVERGE SV8100 serie, blijft NEC haar succesvolle serie communicatie servers verbeteren en vernieuwen. Deze jongste release versterkt samen met de introductie van een nieuwe WiFi-oplossing met name de mobiele communicatiemogelijkheden van kleine en middelgrote organisaties.

Complete Mobiliteit
De eerste release van de UNIVERGE SV8100 bood al uitgebreide functionaliteit op het gebied van mobiliteit, met onder andere IP-DECT en een Bluetooth-toestel. Release 3 breidt de geboden IP DECT en Mobile Extension functionaliteit verder uit en voegt hier een nieuw portfolio van WiFi-oplossingen aan toe. Met alle drie de mobiliteitsoplossingen (IP-DECT, WLAN, Mobile Extension) biedt NEC organisaties optimale flexibiliteit in het kiezen van de oplossing die het beste past bij hun eigen omstandigheden en behoeften.

IP-DECT en Mobile Extension verbeteringen
Dankzij een nieuwe methode van integreren van DECT Access Points (DAP), kan NEC nu alle DAPs in een enkel IP-duplicatie-groep verenigen. Hierdoor kunnen mobiele DECT gebruikers vrij bewegen binnen een LAN / WAN infrastructuur. Deze nieuwe methode maakt het ook mogelijk dat in geval (aansluiting op) een DAP zou uitvallen, het DECT-toestel naadloos overschakelt op een andere DAP.

Nieuw WiFi aanbod
Het mobiele aanbod van de UNIVERGE SV8100 omvat voorts een nieuwe WLAN-controller, een Access Point en een WiFi-toestel. De WL1700 fungeert zowel als controller als Access Point en kan extra WL1500 Access Points ondersteunen. Het aantrekkelijke MH240 toestel biedt 10 snelkeuzetoetsen en een telefoongids die 500 namen kan bevatten, en ondersteunt tevens Short Messaging en alarmeringsberichten.

Andere nieuwe functies die worden geboden door de SV8100 zijn virtual extension met Park Hold en Hot Desking. De InMail applicatie kan nu gebruikt worden als gecentraliseerde Voice Mail.

De UNIVERGE SV8100 Communications Server is uiterst schaalbaar bij het accommoderen van de behoeften van groeiende bedrijven, terwijl het systeem zeer eenvoudig en kosteneffectief te installeren en te beheren is. De verkoopsuccessen van de SV8100 in de diverse regio's en industriesectoren zijn een bewijs van de waardering uit de markt voor dit systeem, dat tegen een aantrekkelijke prijs state-of-the-art technologie benut om de efficiëntie en het concurrentievermogen van organisaties te vergroten.

About NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions is a leading provider of comprehensive communications solutions to organisations of all types and sizes. NEC Philips is part of NEC's global enterprise communications activity, ranked nr 1 in worldwide enterprise communications. Its advanced IP-based solutions unify products, applications and services, enabling organisations to communicate and collaborate more effectively, efficiently and reliably. As Microsoft Gold Partner, NEC Philips specializes in providing real-time Unified Communications (UC) and collaboration solutions. NEC Philips Unified Solutions is headquartered in Hilversum, the Netherlands, and serves its customers through a global network of sales organisations and business partners. For more information: www.nec-philips.com.