Ingezonden persbericht


Warme en persoonlijke ouderenzorg vanuit Midden-Limburg

Monumentale kasteelhoeve Waerenberg transformeert tot particuliere woonzorgvoorziening

Leudal/Haelen, 5 oktober 2009. De Kasteelhoeve Huys Waerenberg, gelegen aan Heythuyserweg 2 te Leudal/Haelen, ondergaat een grondige verbouwing om medio januari 2010 haar deuren te openen als kleinschalige particuliere woonzorgvoorziening. Huys Waerenberg gaat onderdak bieden aan ouderen die warme en persoonlijke zorg zoeken in een comfortabele en karakteristieke woonomgeving. Huys Waerenberg is de derde woonzorgvoorziening van zorgondernemers Annelies en Jos Mooren die in 2002 met De Esdoorn in Haelen hun eerste woonzorgvoorziening hebben gestart en binnen korte tijd het zorgkwaliteitskeurmerk HKZ behaalden.

Huys Waerenberg is een particuliere woonzorgvoorziening die gekenmerkt wordt door een comfortabele, karakteristieke kleinschalige woon- en leefomgeving waar gekwalificeerde, warme en persoonlijke zorg en aandacht voor iedere bewoner centraal staat. Huys Waerenberg richt zich, met verschillende appartementen, zowel op de alleenstaande oudere als op (echt)paren. Naast meer zelfstandige appartementen zullen er servicerooms worden gerealiseerd voor ouderen waarbij specifieke 24-uurs begeleiding nodig is.

Huys Waerenberg is een rijksmonumentale kasteelhoeve van het type hofboerderij gelegen in een groen, hoogwaardig landschappelijk gebied van Midden-Limburg. Historische archieven uit 1633 meldden dat het Huys al werd verpacht aan de schout en rentmeester van Thorn en Horn. In de meest recente geschiedenis zullen velen zich Huys Waerenberg herinneren als vakantie- of buitenverblijf van verpleeghuis Camillus uit Roermond. Het U-vormige gebouw, dat in vroeger tijden toegang gaf tot het klooster, zal in eerste fase 5 appartementen, 6 servicerooms en 2 tijdelijke verblijven of logeermogelijkheden herbergen. De appartementen, elk met een eigen hal, beschikken over een ruime woonkamer (tussen 44 en 73 m2), kitchenette, slaapkamer en eigen badkamer. De servicerooms bestaan uit een ruime slaapkamer (circa 15 m2) met sanitaire voorziening en een gezamenlijke huiskamer.

Maatwerk en persoonlijke bejegening staan centraal in de bejegening en de zorgprocessen, waarbij de kwaliteit gegarandeerd is. Saamhorigheid en gezamenlijkheid zijn vanzelfsprekend door de inbreng van bewoners, hun familie en vrienden en een gekwalificeerd team van gekwalificeerde: helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen (vanaf niveau IG 3). Er wordt gewerkt met op maat gesneden individuele zorg/leefplannen. Reeds in 2004 werd het eerste ISO-HKZ-certificaat behaald en de daaropvolgende audits zorgen ervoor dat het kwaliteitssysteem actueel is en blijft.

Geïnteresseerden kunnen nu al een kijkje nemen in Huys Waerenberg en kennismaken met de bijzondere locatie, de woon- en zorgmogelijkheden, de zorgondernemers en hun team. Voor afspraken kunt u contact opnemen met Jos en/of Annelies Mooren via telefoonnummer: 0475 - 59 33 54, of de website raadplegen www.woonzorg-de-esdoorn.nl

Sinds 2002 bieden Annelies en Jos Mooren vanuit Midden-Limburg met De Esdoorn en De Eik een particuliere woonzorgvoorziening. Annelies heeft 28 jaar ervaring in de zorg en is verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke coördinatie, terwijl haar echtgenoot Jos de managementtaken voor zijn rekening neemt. Van begin af aan (2000) zijn de zorgondernemers tevens aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Particuliere woon- en of zorgvoorzieningen, NeVeP.

In tweede aanleg, die gepland is voor 2011 - 2012 zal uitbreiding plaatsvinden met 7 appartementen.


Noot voor redacties
Mededeling voor de redactie,