Hans Bos na dubbele winst op titelkoers in Renault Clio Olympia Cup

Gorinchem, 4 oktober 2009 - Autocoureur Hans Bos (Gorinchem) heeft maximaal gepresteerd tijdens de dubbele race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. Na twee verdiende zeges voert hij nu, met nog maar één raceweekeinde te gaan, het tussenklassement van de Olympia Cup aan. "Komend weekeinde ga ik er op Circuit Park Zandvoort alles aan doen om de titel veilig te stellen", aldus de zeer tevreden en strijdlustige Hans.

Hans Bos maakte voor de eerste keer kennis met Spa-Francorchamps, een circuit dat op de Formule 1-kalender staat en dat volgens vele coureurs het mooiste circuit ter wereld is. Zijn eerste raceweekeinde op het Belgische circuit stond in het teken van leren. "In dit soort situaties moet je je als coureur bewijzen, je moet nu je kwaliteiten tonen", vond hij. "Dit weekeinde moet ik snel leren en luisteren naar anderen, zoals mijn meer ervaren teamgenoten. Op die manier kan ik mij zo goed mogelijk op de races voorbereiden en proberen om maximaal te scoren."

Het weekeinde van Hans stond uiteraard in het teken van de strijd om de titel in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Voorafgaande aan de races op Spa-Francorchamps stond Hans maar drie puntjes achter klassements-aanvoerder René Steenmetz. Zijn doel was duidelijk: als leider in de tussenstand terug naar Gorinchem reizen.

In de eerste tijdtraining kwalificeerde Hans zich als elfde algemeen (tweede in de Olympia Cup). In het eerste deel van de tien ronden durende, onder natte omstandigheden verreden race was Hans in gevecht met Wilbert van den Burg, met als inzet de leiding in de Olympia Cup. Nadat Hans de koppositie had overgenomen, vocht hij een leuk duel uit met Michael Bleekemolen, zijn teambaas bij Team Bleekemolen. Uiteindelijk moest de Gorinchemmer zijn meerdere in de routinier en voormalig Formule 1-coureur erkennen. Hans werd uiteindelijk als negende algemeen en als winnaar in de Olympia Cup geklasseerd. Omdat René Steenmetz niet verder kwam dan de vijfde plek in de Olympia Cup, nam Hans meteen de leiding in het tussenklassement over. "Het was een leuke race, waarin ik veel heb geleerd", vond de succesvolle coureur. "Het resultaat is optimaal. Deze race is erg goed voor mijn titelaspiraties."

In de tweede race ging Hans vanaf de derde startplek in de Olympia Cup van start. Ook deze race wist hij als winnaar in de Olympia Cup af te sluiten. "Het was een goede wedstrijd", vond hij. "Op de gladde baan zag ik diverse rijders van het asfalt glijden, ik reed een bijna foutloze race. Zo kon ik naar voren klimmen. Met deze zege loop ik verder uit op René Steenmetz, mijn enig overgebleven rivaal in de strijd om de Olympia-titel. Daarnaast ben ik blij met mijn vijfde plek algemeen, een evenaring van mijn beste resultaat dit seizoen."

Hans staat nu zeven punten voor op René, zijn teamgenoot bij Team Bleekemolen. Tijdens de beslissende races op Circuit Park Zandvoort, op 10 en 11 oktober, zijn er per rijder maximaal 20 punten te verdienen. Hans: "Ik ben er dus nog lang niet, maar mijn uitgangspositie is wel erg goed. Ik ga keihard mijn best doen om de titel te pakken!"

Volgende race: Finaleraces, 10 en 11 oktober, Circuit Park Zandvoort.

Clio Cup, Racing Festival, Spa-Francorchamps, 4 oktober 2009:

Uitslag race 1 Olympia Cup:


1. Hans Bos, 10 ronden; 2. Wilbert van den Burg; 3. Tim van Gog.

Uitslag race 2 Olympia Cup:


1. Hans Bos, 10 ronden; 2. René Steenmetz; 3. Reynier de Pundert.

Stand Olympia Cup van Clio Cup na 12 van 14 races:
1. Hans Bos 85 punten; 2. René Steenmetz 78, 3. Wilbert van den Burg 57.


---



Ingezonden persbericht