Persbericht t.a.v. de sportredactie

Podiumplek voor autocoureur Tim van Gog

Haarlem, 4 oktober 2009 - Tim van Gog (Haarlem) keerde met een beker huiswaarts na de races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup op het circuit van Spa-Francorchamps (B). In de eerste race eindigde hij als derde in de Olympia Cup en dat leverde hem alweer zijn derde podiumplek van het seizoen op.

Tim van Gog reed zijn allereerste races op Spa-Francorchamps. "Het is heel speciaal en geweldig dat ik hier mag rijden", vond hij. "Bijna iedereen die hier heeft gereden, vindt dit het allermooiste circuit. Het is uniek dat ik nu zelf de kans krijg om kennis te maken met deze prachtige baan."

Van Gog begon vanaf de veertiende startplek (vijfde in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders) aan de eerste race van de Clio Cup. "Ik had een slechte start", blikte hij terug op zijn race op het kletsnatte Formule 1-circuit. "Ik zat klem achter Reynier de Pundert, die heel langzaam reed omdat zijn ramen beslagen waren. Daardoor viel ik in de beginfase terug naar de laatste plek." Gedurende het vervolg van de race zag hij kans om zich naar de elfde plaats algemeen (derde in de Olympia Cup) te rijden. "Het was, afgezien van de beginfase, een goede race", concludeerde Tim na zijn huldiging. "Mijn start was slecht, maar het gaf veel voldoening om vervolgens bijna het halve veld te passeren en ook nog op het podium te eindigen."

De tweede kwalificatietraining verliep perfect. "Ik heb nog nooit zo'n goede kwalificatie gereden!", stelde Tim vast. "Ik kon Sandra van der Sloot en Marcel Duits, twee toppers in het veld, goed volgen. Helaas reed ik met mijn auto enkele keren over de witte streep aan de rand van de baan en dat is niet toegestaan. Het gevolg: al mijn tijden werden van mij afgepakt, zodat ik de tweede race vanaf de laatste startplek moest beginnen."

De tweede race verliep wisselend. Tim: "In de beginfase ging het super, ik haalde vier rijders in binnen anderhalve ronde. Later reed ik vlak achter een andere deelnemer, wiens auto begon te glijden. Ik kon hem ontwijken, maar dat kostte mij wel veel tijd . Het gevolg: ik verloor weer een paar plaatsen." Tim eindigde uiteindelijk als vijfde in de Olympia Cup (veertiende algemeen).

De laatste races in de Dunlop SportMaxx Clio Cup 2009 worden op 10 en 11 oktober verreden op Circuit Park Zandvoort tijdens de Finaleraces.

Uitslag: Race 1: 1. Sandra van der Sloot, 10 ronden; 11. (derde in de Olympia Cup) Tim van Gog, op 38.565 sec.

Race 2: 1. Christiaan Frankenhout, 10 ronden; 14. (vijfde in de Olympia Cup) Tim van Gog, op 39.359. Stand Olympia Cup na 12 races: 1. Hans Bos 85; 6. Tim van Gog 36.
---