Ingezonden persbericht


Media alert

5 oktober, 2009

CIO beter op de hoogte van toegevoegde waarde outsourcing dan CFO

~ 27 procent van de CIO's in de Benelux wil uitgaven outsourcing verhogen ~

Uit onderzoek van Cognizant, dienstverlener in IT-consultancy, technologie en Business Process Outsourcing (BPO), blijkt dat CIO's in de Benelux een beter idee hebben van de voordelen van outsourcing dan CFO's. Ruim een kwart (27%) van de CIO's geeft aan de uitgaven voor outsourcing te willen verhogen, terwijl geen enkele CFO in de Benelux hier de voorkeur aan geeft. In Europa daarentegen geeft 18 procent van de CFO's aan deze uitgaven wel te willen verhogen in het komende jaar.

Opvallend is dat 56 procent van alle respondenten - 49 procent CIO en 51 procent CFO - van mening is dat outsourcingstrategieën oplossingen kunnen bieden voor operationele probleemgebieden tijdens de huidige economische crisis. Verder geven de CIO's aan dat zij binnen een jaar de vooropgestelde ROI (Return on Investment) willen behalen van hun investeringen in outsourcing.

De respondenten zien verder nog een aantal grote voordelen van outsourcing. Zo ziet bijna de helft de toegang tot specifieke kennis die intern niet beschikbaar is als een voordeel. Daarnaast geeft 48 procent aan dat ingrijpende veranderingen in zakelijke processen beter gerealiseerd kunnen worden met behulp van outsourcing. Verder vindt een groot deel van de ondervraagden (44%) dat ze dankzij outsourcing eenvoudiger toegang hebben tot nieuwe, innovatieve processen en relevante praktijkcases.

In de Benelux worden de volgende zaken het vaakst geoutsourced:
- IT-hardware onderhoud (60%)

- Consulting (52%)

- Oplossingontwerp en systeemarchitectuur (44%)

"Wat erg opvalt bij de resultaten uit de Benelux is dat CIO's en CFO's niet op één lijn zitten wat betreft outsourcing", zegt Gabriel Schild, Senior Manager CBC Strategic Services bij Cognizant. "Ook is het vreemd dat CFO's minder goed op de hoogte zijn dan CIO's van de toegevoegde financiële waarde van outsourcing. Je zou juist het tegenovergestelde verwachten, aangezien kostenbesparing momenteel toch bovenaan de 'wish list' van de CFO zal staan."

(322 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over het onderzoek

* Aan het onderzoek hebben 263 CIO's (51%) en CFO's (49%) deelgenomen uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië
* Alle organisaties hebben een omzet van meer dan $500 miljoen; 71% meer dan $1 miljard en 22% ruim $6 miljard
* Hieronder een overzicht van de sectoren waarin de deelnemende organisaties werkzaam zijn: o 37% manufacturing, energie, nutsbedrijven en logistiek o 22% financiële dienstverlening
o 15% detailhandel
o 12% internet, media & entertainment
o 7% telecom
o 6% farmaceutische industrie
o 2% overig

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaande dienstverlener in IT-consultancy, technologie en Business Process Outsourcing (BPO). Cognizant werkt samen met klanten om hun bedrijfspositie sterker te maken. Zij doen dit met hun wereldwijde kennis van technologie, innovatie en de industrie. Met meer dan 50 locaties wereldwijd en zo'n 63.700 medewerkers (31 maart, 2009) combineert de organisatie een uniek onsite/offshore leveringsmodel met een cultuur gericht op klanttevredenheid. Cognizant is opgenomen in de NASDAQ-100 Index en de S&P 500 Index. Verder is Cognizant een Forbes Global 2000-organisatie en wordt het bedrijf genoemd als top IT-dienstverlener in BusinessWeek's Hot Growth en Top 50 Performers. Meer informatie: www.cognizant.com.

Forward-Looking Statements
This press release includes statements which may constitute forward-looking statements made pursuant to the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995, the accuracy of which are necessarily subject to risks, uncertainties, and assumptions as to future events that may not prove to be accurate. Factors that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied include general economic conditions and the factors discussed in our most recent Form 10-K and other filings with the Securities and Exchange Commission. Cognizant undertakes no obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events, or otherwise.