Ingezonden persbericht


Persbericht

PricewaterhouseCoopers live met fiscale software van Unit 4 Agresso

~ Driehonderd medewerkers zetten VPB-module in voor verwerking belastingaangifte bij cliënten ~

Sliedrecht, 5 oktober 2009 - PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft de fiscale software van Unit 4 Agresso in gebruik genomen. Ongeveer 300 medewerkers van de Tax Management & Accounting Services groep (TMAS) zetten de VPB-module van Unit 4 Fiscaal in voor de verwerking van de aangiften voor de vennootschapsbelasting voor cliënten.

PricewaterhouseCoopers tekende in december 2008 een contract met Unit 4 Agresso voor de levering van software die gebruikt zal worden voor de Tax Management & Accounting Services groep. De software zal worden ingezet bij het voor cliënten verwerken van salarisadministraties en het verzorgen van fiscale aangiften, zoals voor de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting. Op haar beurt ondersteunt PwC de softwareleverancier bij het verder optimaliseren van de Unit 4 Agresso Accountancy software.

Unit 4 Fiscaal is na Unit 4 Salaris de tweede softwareoplossing die PwC in gebruik heeft genomen na de ondertekening dit contract. Unit 4 Salaris wordt ingezet voor zowel de dienstverlening aan cliënten als de interne salarisadministratie voor de meer dan 4.000 medewerkers in Nederland. PwC werkte al met de Unit 4 AccountAnalyser voor de controle en analyse van financiële klantdata. PwC en Unit 4 Agresso zullen ook gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden van verdere uitrol van applicaties naar uiteindelijk de totale suite van Unit 4 Agresso Accountancy.

Na de uitrol van Unit 4 Fiscaal VPB worden cliënt-portals geïntroduceerd bij PwC en later dit jaar zal de conversie naar Unit 4 Fiscaal IB plaatsvinden. Harold Kelder, Information Manager van PricewaterhouseCoopers: "De conversie was zeker complex en sowieso omvangrijk. Dankzij de perfecte samenwerking met de IT-specialisten van Unit 4 Agresso is het allemaal prima verlopen".

Totale integratie
"Deze stap vormt een bewijs van de juiste keuze die we met Unit 4 Agresso Accountancy hebben gemaakt; het is een volgende stap in onze weg naar totale integratie", zegt Luuk Harrewijnen, partner van PricewaterhouseCoopers.

Herman de Jonge, directeur Unit 4 Agresso Accountancy: "We zijn er trots op dat de ingebruikname van Unit 4 Fiscaal probleemloos is verlopen. Daarnaast zijn we erg blij met PwC als sparringpartner. Mede dankzij intensief overleg kunnen we onze softwareoplossingen nog beter maken. Zowel iedere applicatie afzonderlijk, als ook de onderlinge integratie."