Persbericht

Tegenslag voor Alexander Keijzers op Spa-Francorchamps

Wenum Wiesel, 4 oktober 2009 - Autocoureur Alexander Keijzers is bezig met een succesvol raceseizoen, waarin hij al vijf podiumplaatsen behaalde. Afgelopen weekeinde kende Alexander echter tegenslag. Op het circuit van Spa-Francorchamps (B) gooide één foutje zijn hele weekend in duigen. "Ik heb zin in volgende week, als het seizoen van de Dunlop SportMaxx Clio Cup wordt afgesloten op Circuit Park Zandvoort", blikte Alexander vooruit. "Ik ga dan voor mijn zesde of mogelijk zelfs zevende beker."

De elfde en twaalfde race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup werden op het wereldberoemde en veelvuldig geroemde circuit van Spa-Francorchamps verreden. Voor Alexander Keijzers was het zijn eerste kennismaking met het circuit in de Belgische Ardennen. Om alvast wat ervaring op de baan op te doen, reed Alexander op de maandag en vrijdag voorafgaande aan het evenement de nodige testkilometers. "Dat ging goed", blikte hij terug. "Ik begon daarom met een goed gevoel aan de kwalificatietraining."

Spa-Francorchamps is een circuit waar een foutje vaak genadeloos wordt afgestraft. Dat merkte Alexander in het begin van de eerste tijdtraining. "Mijn Clio begon bovenin de snelle bocht Eau Rouge te glijden, waarna ik in de vangrail gleed", aldus de coureur. "De schade was dusdanig, dat het team niet op tijd met het herstel klaar was voor de tweede training. Dat betekende dat ik in de beide races achteraan moest starten."

Zijn team Rhesus Racing had zijn Clio goed hersteld, bemerkte Alexander op zondagochtend tijdens de eerste race. "Het team had zijn best gedaan, de auto was zonder meer goed. Maar door gebrek aan ervaring op het circuit en door mijn schuiver had ik geen vertrouwen in de auto. Ik merkte duidelijk dat ik veel trainingstijd tekort kwam ten opzichte van de andere deelnemers. Daar had ik in de tweede race ook last van. Ik wilde de races graag schadevrij uitrijden, ik ben blij dat dat wel is gelukt." Alexander sloot zijn races als vijftiende (eerste race) en achttiende af. In het klassement van de Olympia Cup, voor minder ervaren rijders, werd hij als zesde en zevende geklasseerd.

Alexander kijkt nu uit naar het komende weekeinde, als de twee laatste races van het huidige seizoen worden verreden. "Ik hoop dan nog minimaal één podiumplek in de Olympia Cup te kunnen behalen", formuleerde hij zijn doel.

Alexander Keijzers heeft het dusdanig naar zijn zin in de Dunlop SportMaxx Clio Cup, dat hij volgend seizoen graag wederom in de klasse in actie komt. "Als ik mijn sponsorbudget rondkrijg, rijd ik ook volgend jaar in de Clio Cup. De overstap van de Suzuki Swift Cup, waarin ik vorig jaar reed, naar de Clio Cup is groot. Ik heb nu ervaring in de Renault Clio Cup opgedaan, ervaring die zich volgend jaar moet uitbetalen in resultaten."

Volgende races: 10 en 11 oktober, Circuit Park Zandvoort

Uitslag Dunlop SportMaxx Clio Cup, Racing Festival,

4 oktober 2009, Spa-Francorchamps

Race 1: 1. Sandra van der Sloot, 10 ronden in 32:09.128; 2. Melvin de Groot, op 0.925 sec.; 3. Pierre-Yves Corthals, op 1.846; 4. Ronald Morien, op 2.205; 5. Sheila Verschuur, op 2.425; 15. Alexander Keijzers, op 1:02.412.

Olympia Cup: 1. Hans Bos; 2. Wilbert van den Burg; 3. Tim van Gog; 4. Dennis de Borst; 5. René Steenmetz; 6. Alexander Keijzers.

Race 2: 1. Christiaan Frankenhout, 10 ronden in 32:29.395; 2. Sheila Verschuur, op 9.040 sec.; 3. Michael Bleekemolen, op 10.715; 4. Ronald Morien, op 12.573; 5. Hans Bos, op 13.735; 18. Alexander Kezijers, op 1:03.390.

Olympia Cup: 1. Hans Bos; 2. René Steenmetz; 3. Reynier de Pundert; 4. Wilbert van den Burg; 5. Tim van Gog; 7. Alexander Keijzers.

Stand na twaalf races:

1. Sandra van der Sloot 190; 2. Melvin de Groot 184; 3. Robert van den Berg 142; 4. Sheila Verschuur 141; 5. Addie van de Ven 125; 14. Alexander Keijzers 38.

Olympia Cup: 1. Hans Bos 85; 2. René Steenmetz 78; 3. Wilbert van den Burg 57; 4. Alexander Keijzers 42; 5. Dennis de Borst 37.


Noot voor redacties
Voor de redactie,