Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw koekje van Peijnenburg met stip in top 5 van lichtste koekjes

Theeleutje laat vrouwen weer genieten van het koekje bij de thee

Eindelijk is er een lekker én verantwoord alternatief voor het droge biscuitje bij de thee. Peijnenburg komt namelijk met het Theeleutje. Dat is een knapperig en flinterdun licht koekje dat 24 kilocalorieën bevat. Daarmee staat het Theeleutje direct in de top 5 van koekjes met het laagste aantal calorieën. Bovendien kunnen theeleuten lekker variëren met de verschillende smaken van het koekje. Want het Theeleutje is verkrijgbaar in de drie varianten original, amandel en vanille-choco.

Met het Theeleutje wil Peijnenburg vrouwen weer laten genieten van het koekje bij de thee. 'Dat vinden wij belangrijk', zegt Yvonne Vanlier van Koninklijke Peijnenburg. 'Want 93% van de Nederlanders vindt dat genieten een positieve invloed op de gezondheid heeft. Met een smaakvol koekje met slechts 24 kilocalorieën verwachten wij dat het theeleuten nóg meer genieten wordt.'

De verkoopadviesprijs van Theeleutjes van Peijnenburg is ¤ 1,39.

Top 5 van lichte koekjes

Koekje
Kilocalorieën

1
Biscuitje
20 kcal

2
Kaakje
20 kcal

3
Knappertje
20 kcal

4
Lange vinger
20 kcal

5
Theeleutje
24 kcal

Bron: Voedingscentrum

()

Over Koninklijke Peijnenburg B.V.

Koninklijke Peijnenburg B.V. produceert sinds 125 jaar ontbijtkoek, een traditioneel Nederlands product dat van nature vetarm en een bron van vezels is. In 2007 bracht Peijnenburg met het Koffieleutje haar eerste koekje op de markt. In 2009 geeft zij daar een vervolg aan met het Theeleutje. Voor meer informatie: www.peijnenburg.nl.