Ingezonden persbericht


Scuderia Corse, het nieuwe Nederlandse raceteam

Maandag, 5 oktober 2009

DEN HAAG - Het splinternieuwe Nederlandse raceteam Scuderia Corse zal zich met de nieuwe Maserati GranTurismo MC tijdens het laatste raceweekeinde van de Tango Dutch GT4 races (9 - 11 oktober) in Zandvoort voorstellen aan het publiek.

Scuderia Corse is het team van de Nederlander Peter Wijtvliet, die carrière maakte in de ICT met de bedrijven Phlynder en Interaxio. Onlangs koos hij ervoor om zijn grootste passies - Italië en auto's - te combineren in een raceteam: Scuderia Corse.

Twee bekende Nederlandse coureurs zullen voor Scuderia Corse uitkomen: Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren.

Nicky Pastorelli heeft in zijn carriere een schat aan ervaring opgedaan in onder andere Formula Renault 2000, beleefde één van zijn hoogtepunten in 2004 toen hij Europees kampioen in de f3000 werd, was de officiële testrijder van het F1 Jordan/Midland Grand Prix team en reed de afgelopen drie jaar in het American Le Mans kampioenschap.

Meindert van Buuren is via de Megane Cup, Clio Cup en de internationale Clio V6 Cup met verschillende podiumplaatsen terecht gekomen in de Dutch Supercar Challenge. Sinds 2004 is hij de eigenaar van het Papagayo team (V8Star) en reed al eerder succesvol samen met Pastorelli in de DSC en brengt een schat aan informatie met zich mee.

De Maserati GranTurismo MC is gebaseerd op de GranTurismo S zoals die in de showrooms van de Maserati dealers gevonden kunnen worden. Deze race uitvoering is specifiek door Maserati Corse ontwikkeld conform het FIA/SRO GT4 regelement.

Teameigenaar Wijtvliet: "Ik ben erg trots dat wij de eerste in Nederland zijn die gaan racen met de Maserati GranTurismo MC en op de rijders die deel uit maken van het team. Samen met dit team hoop ik in 2010 een spannend nieuw concept neer te zetten en mooie resultaten te boeken."

Nicky Pastorelli: "De auto's komen rechtstreeks uit de fabriek en samen met de engineers van Maserati Corse zullen we heel hard moeten werken. Ik heb er zin in."

Meindert van Buuren: "Een fantastisch nieuw avontuur. Een spannende uitdaging om in dit weekend alles uit de auto te halen om zo de beste basis voor volgend jaar te leggen."


---

Noot voor redacties