Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laren, 5 oktober 2009.

Yasmin tekent bij 8ball Music

Yasmin van der Velden is met haar rockband Yasmin de nieuwste aanwinst van platenlabel 8ball Music. Ze is daarmee een aanvulling op artiesten als Alain Clark, Bertolf en Miss Montreal die al door het label worden vertegenwoordigd. Binnenkort starten de opnames voor het debuutalbum van Yasmin, dat gepland staat voor begin 2010.

Yasmin Sophie van der Velden (Maassluis, 3 augustus 1991) begon op haar zesde al met gitaarlessen. Ze luisterde veel naar muziek van Kane en Anouk en liet zich inspireren door de Haagse rockscene. In 2005 startte ze met enkele vrienden de rockband Add-on. Aanvankelijk was ze de gitarist van deze band, maar toen de zangeres de band verliet nam Van der Velden met succes de microfoon over. In deze formatie bereikte Add-on de finale van het internationale Emergenza festival. Vervolgens ging Yasmin solo en werd om haar heen een nieuwe band gevormd bestaande uit Erwin Gabeler (gitaar) Michael Baumgarten (bas) en Roel van der Sluis (drums).

8ball Music geeft nieuw talent een kans in een snel ontwikkelende markt. General manager Tony van de Berkt over Yasmin: 'Yasmin is een hele bijzondere en sterke mix van muzikaal talent. Naast het feit dat ze een geweldige zangeres is, speelt ze ook nog eens sensationeel gitaar. Al bij het eerste optreden was ik verkocht en wist ik dat Yasmin een hele grote rockartiest gaat worden.'

Noot voor de redactie,