Ingezonden persbericht


Geachte journalist/filmcriticus,


---

Filmfreak Distributie heeft het genoegen om de koopreleases van oktober in de genres arthouse, documentaire en kunst aan te kondigen.

5 oktober 2009
Sonic Mirror komt uit op het label Cinema Delicatessen

12 oktober 2009
Afterwards komt uit op het label Liberty Productions Skate or Die komt uit op het label Liberty Productions Selected Shorts #9: De Beste Vlaamse Kortfilms komt uit op het label Selected Shorts Triny Prada komt uit op het label Lowave
Devil Come to Hell and Stay Where You Belong komt uit op het label Lowave

19 oktober 2009
9MM komt uit op het label Imagine


---

Met vriendelijke groet,
Het Filmfreak Team

RELEASES 5 OKTOBER 2009

Sonic Mirror (Mika Kaurismäki)

Label: Cinema Delicatessen / Artnr.: FFDOC46 / Winkelprijs: 17,95 euro

Zoals Buena Vista Social Club destijds bij iedereen een vlammetje van vreugde en vrolijkheid deed aanwakkeren, zo doet drummer en componist Billy Cobham er nog een schepje ontroering bovenop. Sonic Mirror volgt de legendarische drummer en componist Billy Cobham gedurende zijn ontdekkingsreizen naar ritmes en muziek over de hele wereld. Zo ontmoet hij straatkinderen uit Brazilië die op drumles zitten, jazzliefhebbers in Finland tijdens een festival aldaar en autistische volwassenen aan een Zwitsers instituut. Hoewel deze mensen allen leven in zeer verschillende omstandigheden, reageren ze op dezelfde wijze op Cobhams beats; mensen beginnen te lachen bij het horen van de muziek en niemand kan blijven stilstaan. Het is daarmee maar weer eens bewezen dat muziek een universele taal is.

DVD details: Zwitserland, 2007, 79 minuten, Engels 2.0 / Duits 2.0 / Portugees 2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld

RELEASES 12 OKTOBER 2009

Afterwards (Gilles Bourdos)

Label: Liberty Productions / Artnr.: VP903 / Winkelprijs: 14,95 euro

Nathan Del Amico, een briljante New Yorkse advocaat, heeft een succesvol bestaan maar sinds zijn echtscheiding van zijn grote liefde Mallory, stelt zijn privéleven niet zoveel meer voor. Tot hij op een dag de mysterieuze dokter Kay ontmoet die zich voorstelt als een "boodschapper". Hij beweert dat hij aanvoelt wanneer mensen zullen sterven en dat hij gezonden werd om hun leven terug op de rails te krijgen. Nathan gelooft geen woord van wat de dokter zegt, maar kort nadien is hij getuige van een aantal onthutsende voorvallen die het verhaal van de dokter lijken te bevestigen...

De pers:

Een ingetogen prent (-) die visueel prachtig aansluit bij zijn onderwerp - KUTsite

Cast: Romain Duris, John Malkovich, Evangeline Lilly, Reece Thompson

DVD details: Frankrijk, 2008, 107 minuten, Engels 5.1, 16:9 anamorf, Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailers

()

Skate or Die (Miguel Courtois)

Label: Liberty Productions / Artnr.: VP904 / Winkelprijs: 14,95

Mickey en Idriss zijn op het verkeerde moment op de verkeerde plek: de jonge skaters zijn getuige van een een gruwelijke moord op een drugsdealer. Omdat ze de moordenaars hebben herkend, slaan ze op de vlucht. Uiteindelijk zoeken ze hun heil in een politiekantoor. Daar ontdekken ze - te laat - dat de moordenaars corrupte politie-agenten zijn. In de drukke straten van Parijs proberen ze te ontsnappen aan hun meedogenloze achtervolgers, die hun prooi steeds in het vizier houden: skate or die.

Cast: Mickey Mahut, Idriss Diop, Elsa Pataky, Rachida Brakni

DVD details: Frankrijk, 2008, 128 minuten, Frans 2.0 / Frans 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailers

Selected Shorts #9:
De Beste Vlaamse Kortfilms

Label: Selected Shorts / Artnr.: SHORT009 / Winkelprijs: 18,95 euro

Terwijl één generatie filmmakers de Vlaamse langspeelfilm naar ongeziene hoogtes tilt, wordt ook aan de bruisende creatieve bron van de filmwereld knap werk geleverd. Selected Shorts pakt uit met een caleidoscopische compilatie nieuwe Vlaamse kortfilms, met onder meer de winnaars van de competitie op het 14e Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Deze dvd bevat de volgende korte films: Plan B (Robin Pront), Tunnelrat (Raf Reyntjens), Above all Things (Stien De Vrieze), Samaritan (Douglas Boswell), Nan (Sahim Omar Kalifa), We Are So Happy (Wannes Destoop), Rudi 35 (Joris Vanden Berk), Passages (Johann Van Gerwen), Sara & Dirk (Jeff Otte) en Stilleven (Wim De Moor).

Dvd details: België, 2007 - 2008, 194 minuten, 2.0, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld

Extra's: De korte animatie De Zwemles van Danny de Vent

()

Triny Prada: Food for Thought

Label: Lowave / Artnr.: LOW041 / Winkelprijs: 24,95 euro

Het veelzijdige werk van de Colombiaanse - in Parijs wonende - kunstenaar Triny Prada betreedt onbekend terrein. Door het combineren van beelden met een verschillende oorsprong, die een nieuwe waarde wordt gegeven door technologie uit de multimedia, schetst ze een gelaagd video-landschap dat refereert aan andere media, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie-kunst en met name performance art. Al deze kunstvormen hebben hetzelfde doel: een medium voor reflectie leveren. Van wapens tot ondervoeding, Triny Prada zet vraagtekens bij de relatie tussen mens en machine, zelfs als dat tot provocatie leidt.

DVD details: Frankrijk / Colombia, 2006 - 2009, 48 minuten, Frans / Spaans / Engels stereo, 4:3, Engels, Duits, Frans en Spaans ondertiteld

Extra's: Interview met Triny Prada, boekje

()

Devil Come to Hell and Stay where You Belong (Massimilian Breeder / Nina Breeder)

Label: Lowave / Artnr.: LOW043 / Winkelprijs: 24,95 euro Vanuit een kleine blokhut in de bergen van New York beginnen Nina Breeder en Massimilian Breeder een reis door de Verenigde Staten. Californië is hun oorspronkelijke bestemming maar terwijl het landschap om hun heen grootser wordt, rekt ook hun eindbestemming. Een beschouwing over de natuur en de tijd, tijdens een rauwe reis door het Amerikaanse landschap.

DVD details: Verenigde Staten, 2008, 87 minuten, Engels, 16:9, Engels ondertiteld

Extra's: Bonus film, biografie

RELEASES 19 OKTOBER 2009

()

9MM (Taylan Barman)

Label: Imagine / Artnr.: IMA812N / Winkelprijs: 14,95 euro

Een schot weerklinkt achter de deur van een op het eerste gezicht zeer normale familie. Moord? Zelfmoord? Ongeval? Van de drie gezinsleden krijgen we te zien hoe ze de dramatisch afgelopen dag doorbrachten. Moeder Nadine maakt zich klaar om haar collega's van de drugsbrigade te vervoegen... Werkonbekwaam geworden door een ongeval, zit vader Roger thuis te kniezen... Zoon Laurent zou op school moeten zitten maar trekt liever met zijn vrienden op...

In 9MM krijgen we sommige gebeurtenissen meer dan een keer te zien, vanuit het standpunt van telkens een van de drie hoofdpersonages - de vader, de moeder en de zoon. Deze intelligente structuur wordt bovendien versterkt door de regie. Taylan Barman vertelt de familiegeschiedenis aan de hand van lange, ononderbroken shots die tot vijf minuten kunnen duren. Paradoxaal genoeg zorgt deze veeleisende aanpak van scenario en regie voor een vlotte vertelling waarbij de grote gevoeligheid van de auteur en de emoties van de personages volledig tot hun recht komen.

Pers:

Cineast met lef - De Morgen

Check it out! - Humo

Cast: Anne Coesens, Serge Riaboukine, Morgan Marinne

DVD details: België / Frankrijk, 2008, 94 minuten, Frans 2.0 / Frans 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld

Extra's: Making of