Dreamrun haalt ¤ 63.000 op voor goede doelen


ROTTERDAM, 20091005 -- Op zondagmiddag 4 oktober kwam het Dreamrun-team aan in Diergaarde Blijdorp. Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontving het team bij de ingang, nadat ze de laatste tien kilometer dwars door Rotterdam hadden afgelegd.

Moe maar voldaan
Familie en vrienden, maar ook Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam), Joop Bakker (directeur Exploitatie RET) en Marc Damen (directeur Diergaarde Blijdorp) haalden het Dreamrun-team om 15.00 uur binnen. Tranen biggelden over de wangen van de teamleden van moeheid, blijdschap of zelfs pijn. De 580 kilometer van Frankfurt naar Rotterdam zaten er eindelijk op. Anja Tissingh, Dreamrunner: `Geweldig, als je hier weer aankomt en iedereen staat er om je te ontvangen. Je hebt pijn, maar de kinderen voor wie we liepen hebben nog veel meer pijn. En ja, dan ga je er gewoon weer doorheen.'

Doel gehaald
In de Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp werden de cheques uitgereikt aan de drie goede doelen waarvoor Dreamrun liep: Stichting SAM, Vrienden van Sophia Kinderziekenhuis en Dreamnight at the zoo. Het doel dit jaar was ¤ 50.000 op te halen. Tot ieders verrassing bleek het team dat doel ruimschoots gehaald te hebben. Maar liefst ¤ 63.000 kon verdeeld worden over de drie goede doelen. Aboutaleb: `Het zijn dit soort initiatieven die in Rotterdam en de rest van het land worden genomen en waarop de samenleving drijft. Mensen die zich vrijwillig inzetten voor andere mensen'. Aboutaleb deed er nog een schepje bovenop en overhandigde nog een extra cheque aan de organisator en teamcaptain, Peter Harreman van ¤ 2.500.

Afzien
Harreman: `Ook deze keer was het weer afzien. Een aantal Dreamrunners raakte geblesseerd, maar gaven niet op. Maar we weten waarvoor we het doen en dat drijft ons. Pijn of niet'. Hoofdsponsor RET sprak het team in de Haaienzaal nog even toe. Bakker: `Dreamrun bedankt voor jullie fantastische prestatie. Ik heb diep respect voor jullie. Zelf liep ik net anderhalf uur door de diergaarde en toen was ik al moe. Dankzij jullie hebben we drie goede doelen aardig onderweg geholpen'.

Dreamrun
In 1999 is het hardloopteam Diergaarde Blijlopers opgericht om geld in te zamelen voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen. De start was dit jaar in Frankfurt op vrijdag 2 oktober waarna ze onder andere de steden Bonn, Düsseldorf en Arnhem aan deden. Op zondag 4 oktober eindigden ze traditiegetrouw in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.





Ingezonden persbericht