Wintersporttrein Wintershuttle tevreden over boekingsverloop


SOESTERBERG, 20091005 -- In juli van dit jaar werd de wintersporttrein Wintershuttle geïntroduceerd. De Wintershuttle is een nieuwe low-budget nachttrein naar de Oostenrijkse Alpen. Op vrijdagavond 19 februari 2010 vertrekt de trein vanaf Utrecht Centraal en rijdt via 's Hertogenbosch en Eindhoven naar een groot aantal populaire wintersportplaatsen in Oostenrijk. Zaterdagavond 27 februari 2010 staat de trein weer gereed langs de Oostenrijkse perrons voor de retourreis naar Nederland.

De Wintershuttle is de eerste naar Oostenrijk waarin enkel zitplaatsen worden aangeboden in plaats van slaapcompartimenten. Hierdoor zijn er meer plaatsen in de trein beschikbaar waardoor de treintickets tegen een aantrekkelijk tarief aangeboden kunnen worden.
Daarnaast is er een flexibele tariefstructuur, hoe eerder er geboekt wordt, hoe lager de prijs.

Boekingsverloop
"We kunnen tevreden terugkijken op het boekingsverloop over de afgelopen drie maanden" aldus directeur S.J. Klarenbeek. "Uiteraard kost het tijd om bekendheid te verwerven bij het vakantiepubliek, maar door diverse acties in samenwerking met onze partners weten veel reizigers de weg naar onze trein inmiddels weten te vinden".

De flexibele tariefstructuur lijkt een groot succes, inmiddels zijn de plaatsen welke voor ¤145,- beschikbaar waren uitverkocht en gaat de prijs een stap omhoog naar ¤155,-. "Met een prijs van ¤155,- per persoon voor een retourreis is onze trein nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd" aldus de heer Klarenbeek. "We zijn verheugd te kunnen melden dat we iets voorlopen op onze prognose omtrent het verloop van de boekingen".

Milieu
De trein staat bekend als een zeer mileuvriendelijke manier van reizen. De heer Klarenbeek hierover: "Gezien de huidige klimaatveranderingen en daardoor het opwarmen van de aarde is het belangrijk dat vakantiegangers kiezen voor een milieubewuste manier van reizen zodat we nog vele jaren kunnen genieten van besneeuwde Alpen".
"Het blijkt dat we met de Wintershuttle inderdaad een breed publiek trekken, reizigers die andere jaren bijvoorbeeld voor de touringcar kozen, kiezen nu voor de milieuvriendelijke trein. We zijn dan ook verheugd dat we op deze wijze onze bijdrage kunnen leveren aan milieuvriendelijk reizen".

Voor meer informatie over de Wintershuttle kunt u terecht op www.wintershuttle.nl