Brouwmester Hertog Jan op 'Bockbiertour'


Eerste fust Bockbier voor Vriendenkring-café van het Jaar

ARCEN, 20091005 -- Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek gaat op `bockbiertour' en is deze gestart bij café Momfer de Mol in Den Haag. De winnaar van de verkiezing `Vriendenkring Hertog Jan-café van het Jaar' ontving het eerste fust Hertog Jan Bockbier van 2009.

"Geweldig dat Gerard ons hoogstpersoonlijk het eerste fust Hertog Jan Bockbier is komen brengen", zegt eigenaar Joep Logjes van café Momfer de Mol. "We zijn erg trots dat we begin dit jaar door een vakjury verkozen zijn tot beste Vriendenkring Hertog Jan-café van Nederland en het is super dat dit door de brouwerij op deze wijze nogmaals wordt gewaardeerd."

Bockbiertour
Nederlands bekendste brouwmeester, Gerard van den Broek, is dit jaar aanwezig bij meerdere Bockbierevenementen: "Bockbier is traditioneel het speciaalbier van Nederland en ik vind het belangrijk dat we deze traditie in ere houden. Dat zal ik dit jaar bij meerdere evenementen onderstrepen", aldus Gerard. De Hertog Jan brouwmeester vervolgt zijn `Bockbiertour' bij de volgende evenementen:

7 oktober: Café de Lachende Vis, Empel, winnaar publieksprijs `Vriendenkring
Hertog Jan-café van het Jaar'
11 oktober: Nationale Bockbierdag, Zutphen
30 oktober: PINT Bockbierfestival, Beurs van Berlage, Amsterdam

Hertog Jan Bockbier, dat traditioneel met het begin van de herfst op de markt komt, is vanaf vandaag weer verkrijgbaar in horeca, supermarkt en slijterij. Ook staat Hertog Jan Bockbier tot 21 december in de schijnwerpers bij de Horeca op de Flextap. Bij de start van elk seizoen verschijnt een ander bijzonder bier van Hertog Jan op de flextap.

Over Hertog Jan Bockbier
Hertog Jan Bockbier is een uitgesproken koppig bier met een volle, romige smaak waarin een vleugje karamel valt te ontdekken. Een bitterzoet herfstbier bier dat door velen zeer gewaardeerd wordt. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





Ingezonden persbericht