Gerard Otten associeert zich met Sense Sourcing


ZOETERMEER, 20091005 -- Per 1 oktober heeft Gerard Otten zich als partner met Sense Sourcing geassocieerd. Hij is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de Financial Services practice. In deze sector heeft Otten een uitgebreid track record.

Otten (1953) zal zich richten op het verder ontwikkelen en uitbouwen van de sourcing propositie voor de Financiële Dienstverlening. In die rol draagt hij de eindverantwoordelijkheid voor de acquisitie en de levering van Sense Sourcing diensten bij klanten uit de financiële sector. Daarnaast zal hij zijn expertise inzetten om organisaties te ondersteunen bij de definitie en optimalisatie van hun waardeketen en daaruit volgende in- en outsourcing trajecten. Otten: "De visie van Sense Sourcing past mij perfect. Ik heb vaak gezien dat de kunst van sourcing erin ligt dat alle onderdelen van een waardeketen in hun kracht functioneren".

Otten was in de afgelopen 10 jaar op projecten werkzaam bij AXA-UAP, Delta Lloyd Life Belgium, General Motors, ING, NS en van Lanschot. Hij rapporteerde doorgaans aan de Raad van Bestuur of directie en zijn projecten kenmerkten zich door de combinatie van complexe veranderingen ter verbetering van de bedrijfsvoering.

Voordat hij projectmatig aan de slag ging, was Otten internationaal partner bij Deloitte Consulting en Managing Principal bij IBM. Bij beide bedrijven gaf hij leiding aan de financial services business unit. Daarvoor was hij algemeen directeur James Martin & Co Netherlands en algemeen directeur van DCE Consulting vestiging Nieuwegein.

Over Sense Sourcing
Sense Sourcing is onafhankelijk en gespecialiseerd in het succesvol maken van waardeketens en sourcing relaties. Het bedrijf vertaalt de externe marktpropositie van ondernemingen naar onderliggende waardeketens en helpt klanten op basis hiervan in- en outsourcingstrategieën te ontwikkelen. Sense Sourcing levert interim- en programmamanagement en neemt verantwoordelijkheid voor zowel definitie, implementatie als executie. Klanten zijn vooraanstaande profit en non-profit organisaties. Sense Sourcing is onderdeel van Boer & Croon.





Ingezonden persbericht