ZTE gaat mobiele telefoons leveren aan 3 in GB, Ierland en Scandinavië

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20091005 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ), een vooraanstaand wereldwijd leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, is begonnen met het leveren van mobiele telefoons aan de mobiel netwerk operator 3 in GB, Ierland en Zweden.

Met de recente overeenkomst met 3 Scandinavia wordt ZTE voor het eerst geïntroduceerd op de Zweedse markt voor mobiele telefoons. Het eerste model dat in alle drie landen geleverd zal worden, is de ZTE F102 handset. Deze 3G en driebanden GSM telefoon is voorzien van een camera met 2,0 megapixel, een MP3 speler, een kleurenscherm, Bluetooth, USB en een Micro SD geheugenkaart. De apparatuur wordt geleverd met de sociale netwerkfuncties Skype en Windows Live Messenger.

David Moore, Product Manager bij 3, zei: “ZTE heeft ons geholpen onze serie PAYG telefoons in GB te ontwikkelen en uit te breiden, waardoor wij apparatuur met hoge specificaties, zeer stijlvol uitgevoerd, aan een breed publiek kunnen aanbieden. Dit heeft ons geholpen om aan de vraag naar mobiel Internet tegen lage prijzen te voldoen.”

ZTE ontwikkelt al meer dan 10 jaar mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur zoals modems. Het bedrijf maakt op dit ogenblik 2G, 3G en 3.5G telefoons die naar meer dan 100 landen overal in de wereld verzonden worden.

“GB, Ierland en Scandinavië zijn zeer aantrekkelijke markten voor ons en hebben voor ons een wereld van kansen geopend en wij hebben die met beide handen aangegrepen. Wij beginnen met 3 GB, 3 Ierland en 3 Scandinavië en ZTE staat klaar om de wereldwijde activiteiten van H3G en andere leveranciers te ondersteunen. Wij willen in 2011 één van de top vijf-ontwikkelaars van telefoons in de wereld zijn en onze doelen zijn duidelijk in zicht", aldus Tony Brunt, de Sales Director van ZTE in GB die voor H3G zorgt. Met concurrerende producten en hardware van hoge kwaliteit zijn wij een belangrijke speler aan het worden op de markt voor mobiele telefoons in Europa en wij zullen doorgaan met het samenwerken met als betrouwbaar bekend staande operators om uitstekende resultaten te behalen.”

De F102 is de vijfde mobiele telefoon die door ZTE op de markt voor mobiele telefoons in GB wordt gebracht en zal aan dezelfde hoge normen voldoen als eerdere modellen. De telefoon zal rechtstreeks verkrijgbaar zijn bij 3 en via andere winkels overal in GB.

In Zweden zullen de ZTE telefoons aanvankelijk alleen verkocht worden bij de winkelketen Media Market. Later dit jaar zullen zij ook verkocht worden in de winkels van 3 en via andere winkels.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaand leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen. Het bedrijf biedt de breedste en volledigste serie producten ter wereld en bestrijkt vrijwel elke sector van de bedrade, draadloze, service en terminal markten. Het bedrijf levert vernieuwende, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen en helpt hen om hun omzet gestaag te vergroten en om de toekomst van de communicatie in de wereld te sturen. ZTE besteedt ongeveer 10% van zijn jaaromzet aan onderzoek en ontwikkeling en speelt een leidende rol in een breed scala van internationale organisaties voor het ontwikkelen van opkomende telecommunicatiestandaarden. ZTE loopt voorop in de 3G industrie in China en had in 2008 een aandeel van ongeveer 30% in de totale markt voor 3G apparatuur. Het bedrijf onderneemt als bedrijf gedegen initiatieven voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is lid van het VN Global Compact. ZTE houdt zich nauwgezet aan de tien principes van het Global Compact bij het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ZTE is de enige beursgenoteerde fabrikant van telecommunicatieapparatuur in China en de aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld op zowel de beurs van Hong Kong en de beurs van Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ). Meer informatie is te vinden op www.zte.com.cn.

Over 3

De 3 Group is een divisie van Hutchison Whampoa en samen met Hutchison Telecommunications International Limited loopt het voorop op de wereldwijde 3G markt. Het bedrijf heeft licenties op 11 markten met een totale populatie van ongeveer 175 miljoen.

De 3 Group heeft een volledig nieuw mobiel broadbandnetwerk gebouwd en heeft daarbij waarschijnlijk sneller dan enig ander bedrijf in de hele telecomindustrie een radionetwerk opgezet. De producten worden onder het merk 3 wereldwijd verkocht en de groep was de eerste in de wereld die dual-mode 3G services leverde.

Tot nu toe zijn commerciële 3G diensten opgezet in Italië, GB, Australië, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Hong Kong en Ierland. Hutchison kondigde in augustus 2009 aan dat het meer dan 25 miljoen klanten had.

Meer informatie over 3 is te vinden op www.three.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207

ma.gaili@zte.com.cn