MBO raad

De toekomst van het beroepsonderwijs

22-07-2009 - Meer marktwerking in het beroepsonderwijs? Is er een andere vorm van bekostiging nodig? En hoe zit het met de aansluiting van mbo op vmbo en hbo op mbo? De `toekomst van het beroepsonderwijs' is onderwerp van gesprek tijdens het gelijknamige congres dat de MBO Raad op 15 oktober organiseert.

Het congres wordt gehouden tijdens de 6-Daagse Beroepsonderwijs.

Discussie
Basis voor de discussie is een rapport dat in opdracht van de MBO Raad is opgesteld door Kenniscentrum Beroepsonderwijs-Arbeidsmarkt (KBA). Dit rapport heeft strategische toekomstscenario's voor het beroepsonderwijs opgeleverd. Deze scenario's worden besproken met onder anderen VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes, Tweede Kamerleden en bestuurders van onderwijsinstellingen.

De debatten worden geleid door journalist Frénk van der Linden. Het laatste woord is aan Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs.

6-Daagse Beroepsonderwijs
De 6-Daagse Beroepsonderwijs wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het evenement start op 9 oktober en eindigt op 15 oktober met het congres `De toekomst van het beroepsonderwijs' en de verkiezing van de Landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs 2009.

De 6-Daagse Beroepsonderwijs wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de MBO Raad, de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland (BBN) en MBO 2010.

Meer informatie
www.6dbo.nl

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Marie-José Linders, communicatieadviseur MBO Raad.

Bron/Auteur: Webredactie