Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 augustus 2009

HENNY HUISMAN PRESENTEERT PROGRAMMA NOORD-HOLLANDSE HELDEN BIJ RTV N-H

Henny Huisman presenteert het nieuwe televisieprogramma NOORD-HOLLANDSE HELDEN voor RTV Noord-Holland. Hij gaat daarin op zoek naar mensen die door de inwoners van Noord-Holland als held worden beschouwd. In de grote finale uitzending op 30 november maakt Huisman bekend wie volgens de kijkers de grootste held van Noord-Holland is.

De serie start op maandag 5 oktober op RTV Noord-Holland met een serie van 8 verkiezingsuitzendingen, waarin de populairste helden van Noord-Holland worden gepresenteerd. Deze zijn verkozen uit de honderden aanmeldingen op de website. Tot 1 oktober kan iedereen via de site www.noordhollandsehelden.nl een held aanmelden voor de competitie en tevens direct zijn of haar stem uitbrengen. In de grote finale-uitzending op 30 november maakt Huisman bekend wie volgens de kijkers de grootste held van Noord-Holland is.

Helden zijn er in alle soorten en maten. Of het nu de autistische Vincent Drok is die zijn neefje van de verdrinkingsdood redde of Jans Stroeve die de afgelopen jaren al meer dan 20.000 zwerfkatten van straat haalde. Maar ook Job Cohen, burgermeester van Amsterdam, is voorgedragen als held.

'Noord-Hollandse Helden' wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en wordt geproduceerd door CCCP.

Noot voor de redactie (