Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vier jaar lang het stemmetje anorexia

LIJNTJE
Vanaf 5 oktober a.s.verkrijgbaar

Bij uitgeverij Just Publishers verschijnt 5 oktober Lijntje, het schokkende verhaal over de ziekte die het leven van Welmoed Barendsen (1990) jarenlang in de greep hield: Anorexia. 'Hoeveel weeg ik en wat ga ik eten?' was vier jaar lang het eerste waar ze aan dacht als ze 's ochtend wakker werd. Welmoed moet door een verhuizing naar een nieuwe school. Mede daardoor gaat haar verkering uit. Hoewel het aan de buitenkant niet te merken is voelt ze zich diep vanbinnen eenzaam en ongelukkig en vindt ze zichzelf veel te dik. Op een zekere dag neemt ze een cruciaal besluit: Ze gaat een streng dieet volgen.

Al snel valt het haar familie en vrienden op hoe weinig Welmoed eet en worden de resultaten van haar dieet zichtbaar. Dan begint plotseling een stemmetje in haar hoofd te spreken. Dat stemmetje dwingt haar nog minder te eten. Op haar dieptepunt weegt ze nog maar 37 kilo.

Lijntje is het onthullende en ontroerende verslag van Welmoeds geheime strijd. Ze vertelt uitgebreid over haar grote vijand de weegschaal, over de reacties van familie en vrienden, over alle trucs die ze toepast om niet te hoeven eten en over haar opnames in het ziekenhuis.

Openhartig en met veel humor beschrijft Welmoed haar tegenstrijdige gevoelens voor eten en hoe ze er uiteindelijk in slaagt haar ziekte te overwinnen.

Welmoed Barendsen wil graag haar verhaal onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen. Ze is beschikbaar voor interviews.