Gemeente Cromstrijen


Afsluiting Molendijk in verband met werkzaamheden

24-09-2009

Van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober 2009 vinden er asfaltwerkzaamheden plaats op de Molendijk in Klaaswaal. De gemeente voorziet de Molendijk in Klaaswaal van een fietssuggestiestrook in rood asfalt. Deze activiteit komt uit het uitvoeringsprogramma van het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan. De gemeente vervangt ook de asfalttoplaag van de Molendijk en een gedeelte van de Oud-Cromstrijensedijk OZ met zwart asfalt.

Afsluiting
In verband met deze werkzaamheden is de Molendijk voor alle verkeer vanaf de Dansersweg tot aan de aansluiting met de Oud-Cromstrijensedijk OZ als ook de Oud-Cromstrijensedijk OZ tussen de Molendijk en de Rijksstraatweg afgesloten.

Omleiding
Het doorgaande verkeer maakt gebruik van de omleiding via de Smitsweg, Botweg, Kreupeleweg, Moerweg, Oud-Cromstrijensedijk OZ, Kloostersweg, Boomdijk, Oost Biesakkersweg, Lange Biesakkersweg en Rijksstraatweg en in tegengestelde richting. Doorgaand fietsverkeer maakt gebruik van de Molendijk (onderlangs), Kerkstraat, Voorstraat, Nassaustraat en Parallelweg. De omleiding staat op borden aangegeven.

Parkeren
Het is niet mogelijk te parkeren op de Molendijk ter hoogte van de huisnummers 1 tot en met 7 (oneven), 2 tot en met 110 (even) en op de Oud-Cromstrijensedijk OZ ter hoogte van de huisnummers 2 tot en met 10 (even). De bewoners ontvingen van de gemeente een brief waarin zij hen verzoekt hun voertuigen in aanliggende straten en parkeerplaatsen te parkeren.

Bereikbaarheid woningen en bedrijven
Aanliggende woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd voor voetgangers bereikbaar. De Hoeckenisse, Tennisvereniging Klaaswaal, de Groen van Prinstererschool en kinderopvang De Buut zijn voor motorvoertuigen alleen bereikbaar via de omleidingroute: Kreupeleweg, Botweg, Smitsweg en Molendijk. Voor nood- en hulpdiensten is het pad tussen de Kreupeleweg en de Hoeckenisse open. Voor overige motorvoertuigen geldt hier een inrijverbod.

Openbaar vervoer
De dienstregeling voor de buslijnen 164 en 169 (en de sneldienst 174) houdt Arriva gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk in stand. Tijdens het asfalteren op donderdag 8 oktober 2009 wijzigt de dienstregeling wel. Tot 18.00 uur vervallen de haltes aan de Molendijk en Kreupeleweg in Klaaswaal. Buslijn 169 stopt dan alleen bij de haltes aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal. Deze lijn rijdt vervolgens via de Havenweg en de Oud-Cromstrijensedijk WZ naar Oud-Beijerland. In verband met deze aanpassing van de dienstregeling geldt op donderdag 8 oktober 2009 een parkeerverbod in de Havenweg in Klaaswaal. Als alternatief voor buslijn 164 (en de sneldienst 174) is er een pendeldienst van Arriva tussen Klaaswaal (tijdelijke halte op de Oud Cromstrijensedijk OZ) en busstation Heinenoord. Hier stappen passagiers over op de reguliere lijnen naar Rotterdam. De tijdelijke halte vindt u op de hoek van de Oud-Cromstrijensedijk OZ (ter hoogte van huisnummer 47) en de Industrieweg.

Vervallen ritten op 8 oktober
Op uitzondering van de drie ritten in de ochtend van de sneldienst (lijn 174) vanaf Klaaswaal komen de overige ritten op 8 oktober 2009 vanaf Klaaswaal en vanaf Rotterdam naar Klaaswaal, Westmaas en Mijnsheerenland te vervallen. Voor meer informatie over de vertrektijden kunt u contact opnemen met Arriva, telefoonnummer (0800) 0232545 of kijk op www.arriva.nl.

Inzameling van huisvuil
In verband met de werkzaamheden op donderdag 8 oktober 2009 is het voor de Regionale Afvalstoffendienst (RAD) Hoeksche Waard niet mogelijk de huisvuilcontainers op de Molendijk, nummers 1 tot en met 7 (oneven) en 2 tot en met 110 (even) en Oud-Cromstrijensedijk OZ, huisnummers 2 tot en met 10 te legen. De gemeente informeerde bewoners per brief over het aanbieden van de containers op de Molendijk (beneden), Kreupeleweg, Kerkstraat, Oud-Cromstrijensedijk OZ (niet afgesloten weggedeelte) of Oud-Cromstrijensedijk WZ.

Vragen
Met vragen over de werkzaamheden en de afsluitingen kunt u contact de heer P. Pons, medewerker Civieltechniek via telefoonnummer (0186) 656100.