Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start MobiliteitsCentrum voor personeelsbehoud apotheekbranche


- gezamenlijk initiatief van werkgevers en werknemers -

Op 5 oktober 2009 start het MobiliteitsCentrum voor de apotheekbranche: Apotheekwerk. Initiatiefnemers zijn sociale partners: KNMP, ASKA, FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak. De uitvoering ligt bij de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA). Gevreesd wordt dat honderden banen op de tocht staan.

Met Apotheekwerk spannen werkgevers en werknemers zich op landelijk niveau samen in voor het behoud van de medewerkers voor de branche. Momenteel bevindt de apotheekbranche zich in slecht weer. Veel apotheken draaien rode cijfers. Apotheekketens kondigen ontslagen aan. Met het realiseren van een mobiliteitscentrum voor de branche, streven betrokken partijen naar behoud van kennis, vakmanschap en capaciteit voor de branche. Apotheekwerk is er niet alleen voor ontslagen medewerkers, álle medewerkers in de apotheekbranche kunnen ervan gebruik maken.

Persoonlijke adviseurs
Het realiseren van een mobiliteitscentrum specifiek voor de apotheekbranche is uniek. Apotheekwerk is niet alleen een online mobiliteitscentrum. Er zijn ook adviseurs aan verbonden die bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Zij maken daarbij gebruik van een ruim instrumentarium. Zo krijgen de te bemiddelen werknemers waar nodig aanvullende scholing, om de perfecte fit met een nieuwe werkgever te bewerkstelligen.

Tevens selecteert de adviseur kandidaten voor de werkgever die een vacature heeft aangemeld bij Apotheekwerk. Binnen vijf werkdagen krijgt deze werkgever maximaal drie cv's aangereikt. Ook bevat Apotheekwerk tips en uitleg voor werkzoekenden over het werving- en selectieproces van de werkgever.

Voor meer informatie over Apotheekwerk, zie vanaf 5 oktober www.apotheekwerk.nl.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht