Gemeente Utrecht

Officiële opening speeltuin Anansi in Kanaleneiland

Kanaleneiland-Noord is een speeltuin rijker. Aan het Peltplantsoen kunnen kinderen terecht om te spelen, knutselen, kletsen en rennen. Wethouder Rinda den Besten (Jeugd) opent de nieuwe speeltuin officieel op 5 oktober, in aanwezigheid van minister Eberhard van der Laan.

In de speeltuin is veel ruimte gereserveerd voor groen, zodat kinderen er spelenderwijs met de natuur om leren gaan. Op maandag 5 oktober is er een leuk openingsprogramma voor alle kinderen uit de wijk. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Er zijn activiteiten in sprookjessfeer in de speeltuin en sportieve activiteiten op het Peltplantsoen.

Anansi
De naam voor de nieuwe speeltuin is samen met de kinderen gekozen. Anansi betekent 'de slimste'; hij is een spin uit West-Afrikaanse mythen. Anansi reist de hele wereld rond om alle slimheid te verzamelen, zodat hij de allerslimste van de wereld wordt. In veel landen worden verhalen over Anansi verteld. De naam past dan ook goed bij de wijk Kanaleneiland, waarin vele nationaliteiten samenkomen en samenleven. Tijdens de opening van de speeltuin zal spin Anansi er natuurlijk ook zijn.

Doenja Dienstverlening beheert de speeltuin. In het speelhonk breidt Doenja voorschool Hart van Noord uit met twee groepen. Voorschool en speeltuin werken nauw samen.