LLiNK

Rotterdam, 05-10-2009


-PERSBERICHT-

LLiNK OBA Live ontvangt Dik van der Meulen

In het LLiNK radio 5 programma OBA Live ontvangt presentator Mirjam de Winter op maandag 5 oktober historicus Dik van der Meulen. Hij schreef het boek 'Het bedwongen bos', waarin hij onderzocht wat er de afgelopen eeuw veranderde in de manier waarop Nederlanders de natuur ervaren.

De natuur verandert mee met de menselijke behoefte, stelt Dik van der Meulen. In 1870 werd het omhakken van het laatste Nederlandse oerbos als een triomf gevierd, tegenwoordig proberen we het bos te beschermen. In het laatste half uur van de uitzending gaat Dik van der Meulen in gesprek met archeologe Laura van Broekhoven over een andere passie van hem: de Maya's. De discriminatie van deze bevolkingsgroep ziet Van der Meulen als een vergeten probleem.

In de uitzending schuift bovendien Chef Globalisering Evert Nieuwenhuis aan met nieuws en wetenswaardigheden uit de wereld van de globalisering. In de rubriek 'Zendtijd voor Culturele Partijen' vertelt acteur Titus Muizelaar over het toneelstuk Ko!, over het leven van acteur Ko van Dijk.

OBA Live

OBA Live is het radioprogramma over cultuur, maatschappij en politiek, live vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Op werkdagen is het te beluisteren op Radio 5 van 19:00-21:00 uur en live te bekijken via www.obalive.nl. Omroep LLiNK verzorgt de uitzendingen van maandag (Pieter Hilhorst) en woensdag (Teun van de Keuken).

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


Noot voor de redactie,

LLiNK