Gemeente Utrecht

Bewindslieden Van der Laan en Heemskerk bezoeken Overvecht

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) en staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) brengen maandag 5 oktober een bezoek aan de Utrechtse krachtwijk Overvecht. Rode draad in dit werkbezoek is de stand van zaken van de krachtwijkaanpak in deze wijk en de betrokkenheid hierbij van bewoners en ondernemers. De minister en staatssecretaris worden tijdens het bezoek begeleid door twee bewoners. Het programma is van 12.30 tot 17.00 uur. U bent hierbij van harte welkom.

Programma
12.30 uur: Ontvangst buurtflat Kasaidreef
Wethouders Harrie Bosch en Rinda den Besten ontvangen de bewindslieden en lichten het programma toe. Wijkmanager Bart Andriessen gaat vervolgens in op de focus en stand van zaken van de uitvoering van het wijkactieplan. Gebiedsmanager Dorine Lommen van Portaal licht het fenomeen 'buurtflat' toe.

13.35 uur: Toelichting project cameratoezicht Ivoordreef Manager Wonen Coen Braan van woningcorporatie Bo-Ex vertelt over het proces dat leidde tot cameratoezicht in de portieken van de tienhoogflat aan de Ivoordreef.

14.00 uur: Bezoek Doe Mee Centrum Einstein
In voormalig buurthuis Einstein aan de Stroyenborchdreef 12 is sinds kort met middelen uit het wijkactieplan een Doe Mee Centrum Einstein gevestigd. Yvonne de Keijzer, adjunct-directeur van het UCK, geeft een korte toelichting.

14.10 uur: Debat met bewoners en ondernemers in de wijk Aan de hand van stellingen wordt gediscussieerd over hoe het gaat in de wijk en wat mensen van de krachtwijkaanpak merken.

14.55 uur: Gesprek met enkele startende ondernemers in de wijk Vanuit het project Wijk in Bedrijf vindt ondersteuning van startende en gevestigde ondernemers in de krachtwijken plaats. De minister gaat hierover in gesprek met startende ondernemers.

15.10 uur Toelichting op Brede School
Caroline Verhoeff, directeur van de OBS Overvecht en algemeen coördinator Brede School, licht met haar team toe wat er in dit kader op scholen en in de wijk gebeurt en vanuit welke pedagogische visie wordt gewerkt. Kinderen die worden opgeleid tot wijk-mediator zijn aanwezig.

16.10 ­ 16.45 uur: Rondleiding Camera Obscuradreef Woningcorporatie Mitros heeft een aantal onderdoorgangen van flats dichtgezet en de ontstane ruimten ter beschikking gesteld aan bewoners. Dit heeft de leefbaarheid en veiligheid in het gebied sterk bevorderd. Gebiedsmanager Marion Garritsen van Mitros en de minister bezoeken de ingerichte afgesloten onderdoorgangen en gaan in gesprek met de gebruikers.

16.45 - 17.00 uur
Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

15.10 ­ 16.00 uur Parallelprogramma staatssecretaris Heemskerk Heemskerk volgt hier een parallelprogramma. Hij maakt een rondgang door winkelcentrum Overkapel en spreekt onder andere met ondernemers over veilig ondernemen. De staatssecretaris lanceert de landelijke campagne veiligheid kleine bedrijven. Utrecht heeft met succes deelgenomen aan een pilot. Inmiddels hebben 300 Utrechtse bedrijven een veiligheidsscan laten doen. Eerder op de dag reikte wethouder De Gelder het Keurmerk Veilig Ondernemen al uit aan de ondernemers van het winkelcentrum.