Gemeente Brummen


Provincie start eigen Gelderland Journaal

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-10-2009)

Vanaf maandag 5 oktober 2009 is op de website van de provincie Gelderland het Gelderland Journaal te zien. Dit journaal wordt om de twee weken uitgezonden. Met interviews over de actuele politieke en bestuurlijke actualiteit en korte documentaires wil de provincie haar werkzaamheden nog beter voor het voetlicht brengen.

Behalve op de eigen website wordt het journaal ook uitgezonden op een groot aantal lokale en regionale omroepen. Het is geprogrammeerd na het eigen nieuws van deze omroepen, vlak na 20.00 uur. TV Lingewaard, RTV Betuwe, Graafschap TV, Gelre TV, Extra TV en Kanaal 13 verlenen hun medewerking. Tot aan de nieuwe uitzending (19 oktober) wordt de uitzending regelmatig herhaald.

Website
Op de website van de provincie www.gelderland.nl is niet alleen het journaal te zien, maar ook de uitgebreidere interviews waarvan omwille van de tijd slechts delen zijn opgenomen in het journaal.

Eigen media
Gelderland heeft nu, naast haar tweewekelijkse pagina in regionale en huis-aan-huisbladen *Gld Dichtbij- en het eveneens tweewekelijkse nieuwsblad Gld Nieuws voor relaties, een nieuw eigen medium in gebruik genomen.

Aan het eind van dit jaar wordt beoordeeld of ook in 2010 het journaal zal worden uitgezonden.