Geert Wilders favoriet bij bockbier

03/10/2009 10:00

Centraal Brouwerij Kantoor

EMBARGO TOT MAANDAG 5 OKTOBER 2009

Den Haag, 5 oktober 2009. Vanaf vandaag mag in het hele land, in horeca, drankenhandels en supermarkten, weer Herfstbockbier worden verkocht. Ter ere van deze traditie hebben de Nederlandse Brouwers onderzocht met welke politicus de Nederlandse bierdrinker het liefst een glas bockbier drinkt. Het antwoord is duidelijk. Geert Wilders wordt gezien als de absolute favoriet.

De Nederlandse brouwers, vertegenwoordigd in het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), laten dit jaar voor de vijfde maal het Nationaal Bieronderzoek(1)uitvoeren. Als voorproef blijkt dat de blonde politicus de voorkeur geniet bij het drinken van het mooie bruine Herfstbock. Femke Halsema is de nummer 2 op de lijst. Wouter Bos, vorig jaar in het Nationaal Bieronderzoek nog uitgeroepen tot "populairste politicus om een glas bier mee te drinken" neemt de derde plaats in.

De jaarlijkse introductie van Herfstbock, dat met haar volle, rijpe en vaak bitterzoete smaak goed past bij de gure herfstdag, is een typisch Nederlandse biertraditie. CBK-directeur Jack Verhoek is verheugd vandaag weer het startschot te mogen geven: "Bockbier is een seizoensproduct waarbij het primeureffect een sterke toegevoegde waarde heeft. Het wordt maar één keer per jaar gebrouwen en is alleen in de herfstperiode verkrijgbaar. Het gaat hier om een biertraditie die we met trots nog lang zullen voortzetten."

(1)Het Nationaal Bieronderzoek wordt uitgevoerd door Ruigrok - NetPanel onder 517 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die minstens één keer per maand bier drinken. Het definitieve rapport verschijnt in november 2009.





http://www.cbk.nl