Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onderzoek van Pegasystems en Finextra toont aan: meer dan 60% van de banken noemt gebrek aan flexibiliteit, IT resources en technologieën als grootste obstakels voor betere klantenservice Onderzoek wijst uit dat 44% van zakelijke Banking klanten van bank zou wisselen vanwege betere service in Bank Account Management

Amsterdam, 05 oktober 2009 -- Pegasystems (NASDAQ: PEGA), toonaangevend leverancier in Business Process Management, en Finextra - gerenommeerde informatiebron voor de financiële technologie gemeenschap- hebben een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt onder meer dat 63% van de banken erkent dat het leveren van Elektronisch Bank Account Management (EBAM) belangrijk is om nieuwe klanten te winnen en bestaande klanten beter te bedienen. De resultaten laten echter ook zien dat, dankzij gebrek aan flexibiliteit binnen de IT afdelingen van banken, meer dan 45% denkt dat het langer dan een jaar zal duren om de hiervoor noodzakelijke proces- en systeemaanpassingen door te kunnen voeren.

De onderzoeksresultaten tonen de belangrijkste uitdagingen voor zowel banken als corporate clients, wat betreft het openen en beheren van een rekening. In deze branches wordt nog steeds gebruik gemaakt van handmatige en op papier gebaseerde processen, met als resultaat een inefficiënte, foutgevoelige omgeving. SWIFT, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, heeft samen met een kleine groep van vooraanstaande banken, bedrijven en IT-leveranciers, het elektronisch Bank Account Management gestandaardiseerd om dit probleem aan te pakken.

"Dankzij ons werk in de EBAM stuurgroep en onze jarenlange inzet voor de ontwikkeling van BPM-mogelijkheden voor de Corporate Banking gemeenschap, begrijpen we de frustratie van banken en bedrijven. Zij worstelen met het handmatige en moeizame proces van het openen, sluiten en onderhouden van bankrekeningen," aldus Adi Reske, Senior Product Marketing Manager voor Financial Services bij Pegasystems. "Aan de ene kant hebben bedrijven behoefte aan een betere grip op hun rekeningen en een standaardmanier om hierover met hun banken te communiceren. Aan de andere kant vinden banken het moeilijk snel te reageren op initiatieven als EBAM, vanwege een gebrek aan flexibiliteit en IT-middelen. "

Uit het onderzoek bleek ook dat meer dan 40% van de corporate clients bereid is om voor een aantal bancaire processen over te stappen naar andere banken, vanwege betere klantenservice. Daarnaast verwacht 15% dat hun banken op korte termijn EBAM diensten zullen aanbieden en het aan al hun nieuwe RFPs zullen toevoegen. "Met de juiste technologie voor het stroomlijnen van zakelijke processen en rules, hoeft de implementatie van oplossingen zoals EBAM, of zelfs grotere oplossingen rond het instappen, niet meer dan drie tot zes maanden te duren," voegt Reske hieraan toe.

"De resultaten van de enquête bevestigen de voorlopige bevindingen die we in het najaar van 2007 al hadden verzameld en die de lancering van het EBAM project bij SWIFT tot gevolg hadden. Aanleiding hiervoor was een verzoek van de leden van onze gemeenschap," aldus Richard Delvaux, Senior Corporate Market Manager bij SWIFT en leidinggevende van het project. "Hoewel het onderwerp niet nieuw is, staat het nog steeds zeer hoog op ieders agenda. Het beste bewijs hiervoor is de enorme steun die onze EBAM werkgroep heeft ontvangen van de gemeenschap van banken en bedrijven, waardoor we in minder dan een jaar tijd de eerste EBAM XML standaard boodschappen konden realiseren. En dit is slechts het begin; de eerstvolgende stappen om alle verwachte voordelen te kunnen verzamelen, omvatten adoptie en integratie van de banken en corporate klanten. De rol van leveranciers is hierbij onmisbaar en daarom was het belangrijk voor ons om hen al in een vroeg stadium te betrekken in ons project. "

Voor het volledige onderzoek, bezoek de website: http://www.pega.com/link/EBAMreport