Ingezonden persbericht


Diederik ten Cate nieuwe voorzitter DWARS

Diederik ten Cate is de nieuwe voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Ten Cate werd op zondag 4 oktober gekozen door het DWARS-congres in Nunspeet. Hij volgt Jesse Klaver op, die voorzitter is geworden van CNV Jongeren.

Ten Cate is twintig jaar oud en studeert politicologie in Nijmegen. Voor zijn verkiezing was hij internationaal secretaris van DWARS en sinds 1 augustus tevens waarnemend voorzitter. Ten Cate geeft aan de politiek in het algemeen en GroenLinks in het bijzonder scherp te willen houden. Ten Cate: "Aan het eind van de 20e eeuw hebben zich drie grote problemen voorgedaan waarop de politiek tot op vandaag nog geen goed antwoord heeft weten te formuleren. Dan gaat het over problemen rond klimaatverandering, rondom integratie van minderheden en rondom vergrijzing en de betaalbaarheid van de overheidsfinanciën. Nederland moet duurzame oplossingen vinden voor deze problemen om 21e eeuws-proof te worden."

Naast Ten Cate werden ook de andere leden van het bestuur van het DWARS-bestuur verkozen. Het volledige DWARS bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Diederik ten Cate (20, Nijmegen)
Secretaris Organisatie: Jaap van der Heijden (23, Utrecht) Penningmeester: Truuske Smits (25, Den Bosch)
Internationaal Secretaris: Sander Kamphuis (22, Vlaardingen) Politiek Secretaris Groen: Anna Schutte (18, Amsterdam) Politiek Secreris Rood: Giel van der Steenhoven (19, Driebergen) Politiek Secretaris blauw: Layla de Jong (24, Utrecht) Activiteiten: Rik van der Laan (22, Den Haag)
Promotie & Ledenwerving: Esther Baardemans (23, Tilburg)


---



Ingezonden persbericht