Gemeente Cromstrijen


SKOC locatie Takkenbosse krijgt nieuwe naam (05-10-2009)

Bij de BSO "de Takkenbosse" in Numansdorp was het op dinsdag 29 september feest. Het feest was in middeleeuwse stijl en had alles te maken met de naam. De kinderen werden die middag uit school gehaald door pedagogisch medewerkers, gekleed in middeleeuwse kostuums. Eenmaal op de BSO locatie kleedden de kinderen zich eveneens om en met muziek uit die tijd was het geheel compleet.

Onthulling naambord
Hoogtepunt op het feestje was de onthulling van de nieuwe naam. Het naambord was achter een door kinderen beschilderd doek verstopt en samen met kinderen van de BSO werd dit door de wethouder Peter de Regt van het bord getrokken. Vanaf nu heet de BSO "Bastion". Deze naam past goed bij de andere bso locatie "Kinderkasteel" De Bastion, een plek waar kinderen zich veilig voelen, heerlijk kunnen spelen en plezier kunnen maken.

BSO de Bastion
In 2007/2008 was de vraag naar opvang aan BSO plaatsen in Numansdorp groot. SKOC is toen op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Zo raakten ze in gesprek met ACIS en is gekozen voor aanbouw aan de school "De Takkenbosse" aan de Roerdompsingel in Numansdorp. De BSO de Bastion biedt plaats aan 40 kinderen per dag. Voor en naschooltijd komen kinderen van de basisscholen de Takkenbosse en de Bron naar de locatie. De BSO is met ingang van het schooljaar 2008/2009 geopend en draait inmiddels dus één jaar. Reden voor een feestje.

Vanaf woensdag 30 september zijn alle locaties van SKOC in Numansdorp en Klaaswaal voorzien van een nieuw bord. De nieuwe website gaat ook binnenkort de lucht in.