Ingezonden persbericht


Persbericht

RES Software viert tienjarig jubileum

's-Hertogenbosch, 5 oktober 2009 - RES Software bestaat vandaag tien jaar. Sinds de oprichting in 1999 is de Nederlandse onderneming uitgegroeid tot marktleider op het gebied van user workspace management. Ruim 2.500 bedrijven wereldwijd maken inmiddels gebruik van de oplossingen om desktops en infrastructuur eenvoudig beheerbaar te maken en hun medewerkers een persoonlijke, veilige en betrouwbare workspace te bieden. De werkomgeving wordt dynamisch opgebouwd aan de hand van de context van de eindgebruiker, waardoor de juiste applicaties, gegevens en instellingen beschikbaar zijn. Met RES PowerFuse zijn door de jaren heen meer dan 1 miljoen persoonlijke werkomgevingen gebouwd en onderhouden. Tevreden eindgebruikers worden optimaal ondersteund in hun dagelijkse werk. Systeem- en desktopbeheerders besparen veel tijd en moeite en de IT-afdeling kan persoonlijke desktops eenvoudig blijven leveren en beheren.

Van startup naar marktleider
RES Software heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van startup tot marktleider op het gebied van user workspace management. Hieronder een overzicht van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de onderneming:

1999 - Oprichting van RES Software; RES PowerFuse, user workspace management, was het eerste product dat op de markt werd gebracht 2001 - Opening eerste kantoor in de Verenigde Staten 2003 - Uitbreiding van Citrix naar traditionele desktop en laptop-omgevingen 2004 - Start ontwikkeling RES Wisdom, de run book automation oplossing 2005 - Meer dan 200.000 RES PowerFuse licenties verkocht. Introductie van RES Wisdom, RES Software wordt Gold Certified Partner van Microsoft 2007 - Meer dan 100% groei van de omzet, uitbreiding naar de UK, meer dan 435.000 RES PowerFuse en ruim 60.000 RES Wisdom licenties verkocht. 2008 - Introductie van de gratis RES PowerFuse Express Edition en uitbreiding naar VMware desktops 2009 - Kapitaalinjectie van 12,5 miljoen dollar door investeringsmaatschappij Updata om de internationale groei te stimuleren.

"De afgelopen tien jaar zijn ongelofelijk snel gegaan", stelt CTO en medeoprichter van RES Software Bob Janssen. "Wat begon met een innoverend idee om de eindgebruiker centraal te stellen en de IT flexibeler te maken, is uitgegroeid tot een succesvolle internationale onderneming. Het IT-landschap blijft veranderen. Nieuwe technologieën als cloud computing en desktopvirtualisatie zijn sterk in opkomst en zullen een grote impact hebben op het bedrijfsleven. Ook de komende tien jaar gaan wij er met onze oplossingen voor zorgen dat onze klanten maximaal profiteren van de mogelijkheden die nieuwe technologieën te bieden hebben, zonder dat dit ten koste gaat van eenvoud, productiviteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid."

"Na tien jaar maakt iedere nieuwe release me nog steeds gelukkig. Het werk voor IT-professionals wordt steeds makkelijker en meer fun!", aldus Guillaume Frenken, manager ICT bij Trespa International BV. "Maar elke nieuwe release verrast ons ook, want we zien gaten opgevuld worden die we zelf nog niet opgemerkt hadden. Er wordt steeds meer mogelijk met de producten. Na tien jaar RES Software kan ik zeggen dat RES Software een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan ons motto 'lean and agile ict'. Trespa werkt op hoog niveau aan IT, tegen lage kosten en veel flexibiliteit."




Ingezonden persbericht