Ingezonden persbericht


ATRADIUS MIGREERT MAINFRAMEAPPLICATIES NAAR AIX-PLATFORM MET MICRO FOCUS

Hoofddorp, 5 oktober 2009 - Kredietverzekeraar en incassobureau Atradius is niet langer afhankelijk van een verouderend mainframe en heeft zijn jaarlijkse onderhoudskosten significant omlaag gebracht. Meer dan duizend complexe batchapplicaties zijn gemigreerd van een mainframe naar een AIX-omgeving. Het migratieproject is binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget afgerond. Het bedrijf gebruikte daarvoor Server Enterprise Edition van Micro Focus, marktleider op het gebied van Enterprise-applicatiemanagement, -development en -moderniseringsoplossingen.

Atradius verzamelt kredietinformatie van 52 miljoen bedrijven wereldwijd. De kernapplicaties van het bedrijf draaiden lange tijd op een 32-bit mainframe. Atradius stelde in 2006 vast dat het mainframe niet verder kon groeien. Er was geen mogelijkheid meer om extra geheugen of capaciteit toe te voegen. De kredietverzekeraar was op hetzelfde moment bezig met een upgrade van de Oracle 8i-database naar Oracle 10g. Hiervoor was extra geheugen nodig. Atradius besloot daarom zijn kernsystemen op een AIX 64-bit architectuur te hosten. Daarnaast besloot het bedrijf om zijn batchapplicaties voor onder meer bulkprinten, facturering en het uploaden van gegevens niet te verplaatsen. Het was bang dat een migratie daarvan te grote risico's met zich mee zou brengen. Dat leidde ertoe dat Atradius onderhoudskosten betaalde voor zowel het mainframe als de AIX-omgeving.

Atradius schakelde Micro Focus in om voor een oplossing te zorgen, waarbij de voorkeur bestond om het herschrijven van de applicaties in Java of het leasen van een kleiner mainframe te vermijden. Server Enterprise Edition van Micro Focus biedt mainframe-emulatie tegen veel lagere kosten. Het resultaat is een migratie naar de nieuwe architectuur en het volledig uitfaseren van het bestaande mainframe.

Brian Winterbourne, programmamanager bij Atradius: "We moesten de overstap maken naar een flexibeler architectuur. Doordat we niet in staat waren onze batchapplicaties gelijktijdig over te zetten, kregen we te maken met extra onderhoudskosten van het nieuwe en het oude platform. Micro Focus zorgde ervoor dat deze bedrijfskritische applicaties snel naar de nieuwe AIX-omgeving werden gemigreerd. De migratie vond binnen de afgesproken tijd en het budget plaats. We zijn zeer tevreden over de uitvoering van dit complexe project. Zonder deze stap zouden we blijven betalen voor het gebruik van ons mainframe."

Naast de financiële voordelen biedt de migratie Atradius ook een betere basis voor groei doordat geheugen makkelijk is toe te voegen. Verder kan het bedrijf volop profiteren van de vele beschikbare tools die voorzien in sterk verbeterde databaserapportages en tuning-mogelijkheden. Ook maakt Atradius nu gebruik van een toekomstvaste open omgeving.

Reza Warnink, General Manager Northern Europe bij Micro Focus: "Wij hebben Atradius met veel plezier geholpen om zijn mainframe uit te faseren en de blik op de toekomst te richten. In het huidige klimaat zijn bedrijven op zoek naar allerlei manieren om kosten terug te dringen. Dit is een goed voorbeeld hoe dat kan. Dit is een trend die ook in de financiële sector in de Benelux duidelijk waarneembaar is. De effectieve inzet van Server Enterprise Edition is een uitstekend illustratie van de potentiële voordelen van migratie en het behoud van kernapplicaties. Het succes van dit project onderstreept tevens de waarde die nog steeds besloten ligt in kernapplicaties. Het laat ook zien dat deze applicaties nog voldoende flexibel zijn om op een moderner platform te werken."

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.