Socialistische Partij

SP roept gedupeerden Zorggroep Noord op zich te melden


05-10-2009 * De SP roept gedupeerden van Zorggroep Noord op zich te melden. Het Dagblad van het Noorden berichtte afgelopen zaterdag dat 11 klanten hun persoonsgebonden budget moeten terug betalen. De SP wil weten of er meer mensen zijn die dit is overkomen. Samen met die mensen wil de SP actie ondernemen richting het zorgkantoor.

Zorggroep Noord beheerde het persoonsgebonden budget (PGB) voor de mensen die bij hen begeleid woonden. Daarnaast moest Zorggroep Noord de geleverde zorg verantwoorden aan het zorgkantoor. Volgens de wet is de budgethouder, in dit geval de jongere, verantwoordelijk voor zijn budget en moet hij of zij erop toezien dat dit geld goed besteed en verantwoord wordt. Als de zorg niet voldoende verantwoord wordt, dan moet het budget terug betaald worden aan het zorgkantoor. SP-raadlid Ria Rademaker: "De jongeren om wie het gaat, hebben problemen en hebben niet voor niets zorg nodig. Deze jongeren verwachtten dat Zorggroep Noord het goed zou regelen, maar nu dat niet zo lijkt te zijn, komen zij in de problemen."

Rademaker "Deze mensen mogen niet dubbel de dupe worden van het wanbeleid van Zorgroep Noord en het PGB-systeem. Wij willen graag met deze mensen in contact komen en samen met hen in actie komen richting het zorgkantoor. Als de gedupeerden samen optrekken, staan ze sterker om stappen te ondernemen.".

Het Dagblad van het Noorden berichtte afgelopen zaterdag dat 11 klanten van Zorggroep Noord hun persoonsgebonden budget moeten terugbetalen. Het gaat om gemiddeld een bedrag van 12.500 euro. Rademaker: "Deze mensen zijn in vertrouwen naar deze zorgaanbieder gestapt en komen nu extra bedrogen uit. Ze hebben geen goede begeleiding gehad en krijgen daar nu ook nog letterlijk de rekening voor gepresenteerd. De kans is groot dat zij in grote financiële problemen zullen komen als zij dit terug moeten betalen."

Mensen kunnen zich melden via 050-3119050 of groningen@sp.nl. Uiteraard wordt er zorgvuldig met uw gegevens omgegaan.