Gemeente Vlaardingen


Koevermans Tweewielers is Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van 2009

05 oktober 2009

Koevermans Tweewielers is Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van 2009. W ethouder Anny Attema voor Sociale Zaken en Werk reikte de gemeentelijke wissel-award uit tijdens de bedrijvenbeurs Business op het Water op 5 oktober.

De wissel-award is bedoeld voor bedrijven die zich inzetten om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking een kans te geven op een opleiding, baan, stageplaats of leer-werkervaringsplek.

Het Vlaardingse bedrijf Koevermans Tweewielers heeft de afgelopen twee jaar tijd gestoken in het geduldig begeleiden van werknemers met een beperking. Twee medewerkers van de gemeentelijke sociale werkvoorziening TBV verrichten inmiddels trots en naar tevredenheid de werkzaamheden van een rijwielhersteller binnen het bedrijf.

TBVers zijn hardwerkende, loyale werknemers
De directeur/eigenaar van Koevermans Tweewielers, de heer Leon Roest, is positief over de samenwerking: Wij hebben ons voorgenomen om in 2010 twee extra projecten te starten, met meerdere werknemers van TBV. Deze projecten kunnen alleen maar een succes worden, omdat mensen van TBV ondanks hun beperking hardwerkende, loyale werknemers zijn.

Wethouder Anny Attema waardeert het enthousiasme van Koevermans Tweewielers: Voor Koevermans Tweewielers gaat naar mijn mening de bekende slogan op: waar een klein bedrijf groot in kan zijn. Deze samenwerking tussen een bedrijf en de sociale werkvoorziening toont onmiskenbaar hoe we samen kansen kunnen benutten.

Vier genomineerden
Dit jaar waren vier Vlaardingse bedrijven genomineerd voor de wissel-award: bouwbedrijf Formido, Kloet Onderhoud, Hema en Koevermans Tweewielers. De gemeentelijke wissel-award voor Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van het Jaar is al twee keer eerder uitgereikt, in 2007 aan Waal Bouwbedrijf en in 2008 aan Damco.