PERSBERICHT

De Bilt, 5 oktober 2009

Sperwer doet bod op Super de Boer

B.V. Sperwer Holding (Sperwer), opererend onder de PLUS formule, bevestigt dat zij voornemens is een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen Super de Boer N.V. (Super de Boer) voor een bedrag van EUR 4,50 per aandeel in contanten.

De financiering voor de over te nemen aandelen Super de Boer is door de banken van Sperwer volledig gegarandeerd. Het voorgenomen bod wordt onder de gebruikelijke voorwaarden gedaan.

Sperwer is van mening dat door middel van een openbaar bod de transparantie van de transactie voor alle belanghebbenden gewaarborgd wordt. Sperwer heeft echter ook de mogelijkheid aangeboden om in plaats van het uitbrengen van een openbaar bod op alle aandelen, alle activa en passiva van Super de Boer over te nemen, indien dit een betere transactiestructuur biedt. De prijs voor een dergelijke transactie correspondeert met het voorgenomen bod van EUR 4,50 per aandeel minus eventueel te betalen dividendbelasting.

Sperwer is van mening dat het voorgenomen bod een aantrekkelijke premie biedt op de aandelenprijs van Super de Boer. Het voorgenomen bod vertegenwoordigt een premie van 56% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers gedurende de tweemaands periode voorafgaand aan het bod van Jumbo Groep Holding B.V. op 18 september 2009.

Het voorgenomen bod past binnen de groeistrategie van Sperwer; de door Sperwer gevoerde PLUS-formule sluit naadloos aan bij de formule van Super de Boer, beide opererend in het full servicesegment. Door de combinatie van de activiteiten van Sperwer en Super de Boer ontstaat een unieke leidende Nederlandse organisatie van zelfstandig ondernemers.

Sperwer heeft de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Super de Boer uitgenodigd om alle aspecten van het voorgenomen bod te bespreken.

Deze mededeling wordt gedaan ingevolge Artikel 4, lid 3 van het Besluit openbare biedingen Wft.

Over Sperwer
Sperwer, opgericht in 1928, is een landelijk opererende organisatie met een coöperatieve structuur, die goederen en diensten levert aan de 270 bij haar aangesloten zelfstandig ondernemers van PLUS supermarkten op landelijk en lokaal niveau. De PLUS winkel formule is gepositioneerd in het zogeheten full servicesegment, waar 'value for money' een belangrijk element is in de marketingmix. De kracht van Sperwer is gelegen in een intensieve samenwerking met zowel de zelfstandig ondernemers als de industrie. Voor nadere informatie wordt ook verwezen naar de website van Sperwer: www.sperwer.nl.

Inlichtingen:
Jacqueline Lenterman
Citigate First Financial
020 575 40 10
06 461 797 31