Productschap Diervoeder

05/10/2009

Stand van zaken Risicobeoordeling Kruiden en de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV)

Bestemd voor: GMP+ deelnemers en certificatie-instellingen

In december 2008 is per nieuwsbrief aan de sector mededeling gedaan over de stand van zaken Risicobeoordelingen Kruiden en de verplichte opname in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV). Deze verplichting zou per 1 augustus 2009 van kracht zijn.

Het Productschap Diervoeder (PDV) heeft inmiddels een aantal factsheets van kruiden ontvangen met het verzoek tot goedkeuring en opname in de DRV. De beoordelingsprocedure vergt echter meer tijd dan voorzien. Daarnaast is het PDV door enkele bedrijven op de hoogte gesteld dat zij voor het indienen van de factsheets meer tijd nodig hebben.

Het PDV heeft daarom besloten de einddatum van de opnameprocedure van kruiden te verlengen tot 1 april 2010. Vanaf deze datum mogen uitsluitend kruiden worden verwerkt of in de handel worden gebracht die zijn opgenomen in de DRV-lijst.

Tot die tijd zullen de certificatie-instellingen voor het gebruik en/of in de handel brengen van kruiden die niet op de DRV lijst staan geen tekortkoming schrijven. Zij zullen deze constatering als een opmerking in het auditverslag opnemen.