Lancering Platform Transportveiligheid


BUSSUM, 20090930 -- Het Platform Transportveiligheid wordt op 5 oktober 2009 in Spant! in Bussum opgericht. Het Platform Transportveiligheid is een initiatief om de samenwerking van gemeenten, hulpdiensten en kennisinstellingen te vergroten bij infrastructurele projecten in Nederland. Het Platform richt zich daarbij op de veiligheid van transport over weg, water, spoor en via buisleidingen.

De aanleg van infrastructuur die gemeentegrenzen overschrijdt blijkt keer op keer een complex proces te zijn waarbinnen vele partijen een rol hebben. Door in een vroeg stadium van ontwerp en aanleg hulpverleners, veiligheidsdeskundigen en bestuurders met elkaar te laten nadenken over veiligheidsaspecten, beoogt het platform ontwerpfouten, en kostbare aanpassingen achteraf, terug te dringen. Eerder werd al succesvol samengewerkt door de gemeenten en veiligheidsregio's grenzend aan de HSL-Zuid en de Betuweroute. Dit succes wordt nu op nationale schaal ingezet en verbreed in het Platform Transportveiligheid.

Tijdens de lancering komen de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Guusje ter Horst, en de bestuursleden van het Platform Transportveiligheid aan het woord. Voor de oprichting van het Platform Transportveiligheid heeft de minister van BZK een subsidie verstrekt.

Platform Transportveiligheid





ingezonden persbericht