eMeter™ sluit overeenkomsten met grote Europese nutsbedrijven en partners

Leider in software voor Smart Grid Management breidt Europese activiteiten uit, brengt essentiële capaciteiten naar gas-, water- en elektriciteitsbedrijven

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20091005 --

eMeter Corporation, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van software voor Smart Grid Management, heeft bekendgemaakt dat ze meerdere nieuwe Europese klanten en partners heeft verworven bij het uitbreiden van haar activiteiten in de Europese Unie. Het in Amerika gevestigde eMeter, dat klanten heeft in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland heeft zich contractueel verbonden aan Vattenfall AB. Daarnaast heeft het met strategisch partner Siemens overeenkomsten ondertekend met het Duitse Umetriq en het Britse ElectraLink voor het inzetten van haar marktleidende EnergyIP™-software voor het beheren van metergegevens. De software stelt leveranciers van gas, water en elektriciteit in staat Smart Grid-activiteiten te automatiseren en de klantgerichtheid te verbeteren en helpt doelen op het gebied van energie-efficiëntie te behalen.

Europa loopt voorop als het gaat om energieconservering en duurzame toevoer. De oplossingen van eMeter bieden de geavanceerde capaciteiten om snel gebruik te maken van de slimme-meterinfrastructuur, de serviceactiviteiten te stroomlijnen en dynamische prijsstelling, optimalisering van lading en de integratie van alternatieve toevoer te ondersteunen. Het unieke van de eMeter-oplossingen is dat ze nutsbedrijven in staat stellen meerdere, specifieke operationele modellen te onderstenen en de bedrijven voorzien van de flexibiliteit om zich aan te passen aan de zich snel ontwikkelende lokale omgevingen op het gebied van wet- en regelgeving. Dit is bijzonder belangrijk in Europa, waar nutsbedrijven zich kunnen bewegen op verschillende markten en onder de supervisie van verschillende instanties op het gebied van wet- en regelgeving. Vandaag is ook de dag van de Europese lancering van eMeters software voor consumentenbetrokkenheid: Energy Engage™. Deze online service stelt nutsbedrijven in staat zich met hun product te onderscheiden en een nieuwe mate van samenwerking met hun klanten te bereiken om de klantentrouw te verbeteren, de maximale vraag te verminderen en te voldoen aan de doelstellingen voor behoud van energie en het gebruik van duurzame energie.

Nu in Europa de mensen eMeter kennen en de vraag naar zijn producten is toegenomen, heeft het bedrijf besloten zijn aanwezig te vergroten om klanten en strategische partners, waaronder Accenture, IBM, Logica en Siemens, te ondersteunen. Daarnaast is eMeter een van de oorspronkelijke Strategic Vendor-leden van de SAP Lighthouse Council. Als lid biedt eMeter unificatie- en synchronisatie-oplossingen voor metergegevens die fungeren als krachtige hub voor meter- en gebeurtenisgegevens tussen AMI-systemen en downstream SAP-oplossingen. “eMeter heeft ongeëvenaard veel ervaring in het helpen van nutsbedrijven bij het behalen van succes met Smart Grid in meerdere geografische markten met diverse marktparticipanten en snelveranderende overheidsregels. We passen nu onze opgebouwde ervaring toe op de Europese markt”, aldus Cree Edwards, CEO van eMeter. “Wij brengen ‘s werelds beste softwarepakket op het gebied van Smart Grid Management, dat zich heeft bewezen onder soortgelijke marktomstandigheden zoals in Ontario en Texas, naar Europa. De Europese energiemarkt is voor ons van essentieel belang en we zijn van plan om langdurig unieke oplossingen te bieden om gas-, water- en elektriciteitsbedrijven te helpen efficiënter en succesvoller te worden.”

eMeter is al bijna een jaar aanwezig in Europa. In die tijd heeft het bedrijf workshops gegeven en samenwerkingsverbanden gesmeed met de eerste klanten, systeemintegrators en wederverkopers. eMeter heeft een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk en vestigingen in Spanje en Duitsland. Het bedrijf zal zichzelf presenteren op de beurs “Metering Europe” in Barcelona, Spanje, van 6 tot 8 oktober.

Over eMeter

eMeter biedt belangrijke software die gas-, water- en elektriciteitsbedrijven in staat stelt volledig gebruik te maken van de voordelen van Smart Grid. Toonaangevende nutsbedrijven over de hele wereld vertrouwen op de Smart Grid Management-software van eMeter voor het beperken van de bedrijfskosten, het verbeteren van de klantenservice en het stimuleren van energie-efficiëntie. Met de meeste grootschalige ingebruiknames in de industrie en strategische partnerschappen met Accenture, IBM, Logica en Siemens heeft eMeter een reputatie opgebouwd van ongeëvenaarde expertise die succes voor de klanten garandeert. Kijk voor meer informatie op: www.emeter.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Antenna Group (voor eMeter)
Skye Laudari, 415-977-1925

skye@antennagroup.com