Krullevaar leert alles over "je lichaam en jij"


NIEUWEGEIN, 20091005 -- Onder leiding van kinderarts Vlieger uit het Antonius Ziekenhuis hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van OBS De Krullevaar kennisgemaakt met `Je lichaam en Jij'. Dit is een voorlichtings- en motivatieprogramma voor kinderen over gezond gedrag. Steeds meer jongeren worden namelijk verleid tot ongezond gedrag en met dit programma wil OBS De Krullevaar haar leerlingen bewuster maken van hun lichaam. Foto's van deze middag staan op www.krullevaar.nl.

Allereerst vertelde mevrouw Vlieger alles over haar vak. Aansluitend konden de kinderen allerlei vragen stellen. Daarna konden de kinderen, gehuld in witte doktersjassen, zelf aan de slag. In de gymzaal van de school was namelijk een gezondheidsparcours uitgezet. Zo moesten de kinderen met verzwaarde pakken aan een slalom-parcours lopen. Hierdoor konden ze zelf ervaren hoe het voelt om overgewicht te hebben. En hoe lang moet je fietsen, tot alle calorieën van een snoepje verbrand zijn? De Krullevaar kinderen konden dat deze middag zelf in de praktijk brengen. Verder leerden ze het nodige over belangrijke organen in het lichaam en over gezonde voeding.

OBS De Krullevaar besteedt regelmatig aandacht aan gezond eten en bewegen. Zo is er een projectweek over Eten en Bewegen geweest, wordt gezond trakteren gestimuleerd en krijgen de kinderen 2x per week gymles. Deze focus van De Krullevaar wordt mede gevoed door het feit, dat steeds meer jongeren verleid worden tot ongezond gedrag. Uit onderzoek is naar voren gekomen, dat 45% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar rookt, dat 50-59% alcohol gebruikt, 49% te weinig beweegt, dat 85-95% te weinig groente en fruit eet en dat bij 7-16% sprake is van ernstig overgewicht.
Meer informatie over het programma `Je Lichaam en Jij' staat ook op www.jelichaamenjij.nl.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk De Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast maken de kinderen vanaf groep 1 al kennis met de Engelse taal. De Krullevaar is mede oprichter van het regionale vvtoE netwerk Buzzy Bee. Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is verder professionele buitenschoolse (voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.

http://www.krullevaar.nl





Ingezonden persbericht