Bijzondere commissie van Raad van Bestuur vraagt aandeelhouders deze keer geen actie te ondernemen met betrekking tot herzien ongevraagd bod van Royal KPN

BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20091005 --

iBasis, Inc. (NASDAQ: IBAS) heeft vandaag bekend gemaakt dat Royal KPN N.V. (AMS: KPN en OTC: KKPNY.PK) (“KPN”) een persbericht gepubliceerd heeft waarin een hierzien ongevraagd bod wordt aangekondigd voor de aankoop van alle uitstaande aandelen van het gewone aandelenkapitaal niet in het bezit van KPN en haar dochterondernemingen, voor een prijs van $2,25 per aandeel in cash. De bijzondere commissie van de Raad van Bestuur van iBasis zal, na overleg met haar onafhankelijke financiële en juridische adviseurs, het herziene bod bekijken en evalueren en op een later moment de aandeelhouders van iBasis advies hierover verschaffen.

Jefferies & Company, Inc. doet dienst als onafhankelijk financieel adviseur en Gibson, Dunn & Crutcher LLP doet dienst als zelfstandig juridisch adviseur van de bijzondere commissie.

Over iBasis

iBasis (NASDAQ: IBAS) is opgericht in 1996 en is een toonaangevende groothandelaar voor internationale telefoongesprekken terwijl deze zich bezig houdt met de kleinhandel van vooruitbetaalde telefoondiensten en uitgebreide service voor mobiele-telefoonbedrijven. Tot de klanten van iBasis behoren KPN, KPN Mobile, E-Plus, BASE, TDC en veel andere grote telecommunicatiebedrijven, zoals Verizon, Vodafone, China Mobile, China Unicom, IDT, Qwest, Skype, Telecom Italia en Telefonica. Het bedrijf verwerkte in 2008 circa 24 miljard minuten aan internationaal spraakverkeer. Het wereldwijde hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts, VS, is te bereiken via telefoonnummer +1 781-505-7500 of op internet opwww.ibasis.com.

iBasis is een gedeponeerd handelsmerk van iBasis, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

CONTACT:
Media:
iBasis, Inc.
Chris Ward, 781-505-7557
of
Beleggers:
Richard Tennant, 781-505-7409
ir@ibasis.net
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Matthew Sherman / Jeremy Jacobs / Ariel LeBoff

212-355-4449

Ticker_symbol NASDAQ:IBAS
Ticker_symbol AEX:KPN
Ticker_symbol NQB:KKPNY