Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Vierde seizoen Movies that Matter in Utrecht

Utrecht, 30 september 2009 - Op maandag 5 oktober begint het landelijk film- en debatprogramma van Movies that Matter in het Louis Hartlooper Complex aan haar vierde seizoen met de documentaire An Independent Mind. Elke maand presenteren verschillende filmtheaters door het land een spraakmakende film vertoond over actuele mensenrechtenthema's. Na afloop van iedere vertoning gaan de regisseur, mensenrechtenactivisten, politici of deskundigen met elkaar en het publiek in gesprek.

Movies that Matter start de reeks met An Independent Mind, door Rex Bloomstein. Deze documentaire behandelt een van de meest controversiële mensenrechten: vrijheid van meningsuiting. Meevoelen met een gevluchte reggae-zanger of een gevangen gezette Algerijnse cartoonist is niet moeilijk. Maar hoe zit het met de Holocaust-ontkenner David Irving?

Na afloop een verdiepingsprogramma georganiseerd door de Amnesty Studentengroep Utrecht. Hierbij zullen twee gastsprekers aanwezig zijn die met het publiek in gesprek gaan. Antoine Buyse, van het Netherlands Institute of Human Rights (SIM)/ Utrecht University, is een deskundige op het gebied van mensenrechten. Daarnaast is Bas van Stokkom te gast, hij heeft het boek "Mondig tegen elke prijs; het vrije woord als fetisj" geschreven.

Over Movies that Matter
Stichting Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Filmfestival dat sinds 1995 een platform biedt voor films waarin mensenrechten centraal staan. Movies that Matter wil publiek, opinieleiders en beleidsmakers met film raken en bewust maken van mensenrechten en situaties waarin deze rechten en menselijke waardigheid in het geding zijn. De kernwaarden die voor Movies that Matter uitgangspunt zijn bij het realiseren van doelstellingen en activiteiten zijn betrokkenheid, integriteit en openheid. Ten aanzien van het wereldbeeld van Movies that Matter zijn de waarden vrijheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid fundamenteel.

Movies that Matters | An Independent Mind
Maandag 5 oktober 19:00 uur
Documentaire, 90 minuten | Engelse ondertiteling
Entree: ¤ 7,50 / ¤ 6,50 | Reserveren: 030 232 02 0450

Meer info: www.moviesthatmatter.nl

Overige data:
2 november Letters to the President
7 december The Heart of Jenin
4 januari Bingo & Paradise - Three journeys in this world

EINDE PERSBERICHT