Gemeente Vlaardingen


Herinrichting Veerplein start voortvarend

30 september 2009

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Veerplein gaan van start. Wethouder Peter van der Zwan geeft daartoe het startsein op maandag 5 oktober om 10:30 uur. Van der Zwan start de werkzaamheden door een gat te graven voor de aanleg van één van de boomgroeiplaatsen. Deze boomgroeiplaatsen bieden extra verzorging aan de elf platanen die op het Veerplein blijven. De platanen kunnen zo de komende jaren uitgroeien tot monumentale bomen. Om plaats te maken voor de boomgroeiplaatsen worden in de week vóór de start van de werkzaamheden zes bomen gekapt op het Veerplein.

De werkzaamheden aan het Veerplein gaan verder van start met het vervangen van een gasleiding onder het plein. Dit vindt plaats over vrijwel de volledige lengte aan de Westkant van het plein (zijde van onder andere HEMA en Kijkshop). Volgens planning zijn deze werkzaamheden klaar op vrijdag 9 oktober.

Winkels bereikbaar, markt verplaatst
De winkels aan het Veerplein blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden, maar de markt verplaatst. Vanaf woensdag 7 oktober staan de marktkramen op een deel van het Veerplein, het Schoutplein, de Cronjéstraat en het Van Schravendijkplein. De kramen die tijdens de zaterdagmarkt gebruikelijk op het Veerplein staan, verhuizen naar het Schoutplein. Op de eerstkomende marktdagen ontvangen marktbezoekers een plattegrond van de nieuwe marktopstelling. De informatie is ook te vinden op www.vlaardingen.nl/veerplein.

Klaar in het voorjaar
De totale werkzaamheden duren ongeveer een halfjaar. Volgens planning is de opknapbeurt van het Veerplein klaar in maart volgend jaar. Bij de start van de jaarlijkse evenementen in het voorjaar wordt het vernieuwde Veerplein in gebruik genomen.