Gemeente Vlaardingen


Ondernemers ontmoeten elkaar op het water

30 september 2009

Op maandag 5 oktober vindt Business Op Het Water plaats. Een bedrijvenbeurs waar Vlaardingse ondernemers nieuwe klanten ontmoeten en hun bestaande relaties versterken. Wethouder Economische Zaken, Peter van der Zwan, opent de beurs om 16:00 uur op ms Marlina, een nieuw schip dat voor de gelegenheid afmeert aan de Oosthavenkade, Buitenhaven in Vlaardingen.

Van der Zwan licht in zijn openingswoord de forse investering in maatregelen toe, waarmee de gemeente op lokaal niveau de economische effecten van de recessie wil beperken. Voorbeelden van deze maatregelen zijn workshops voor startende zelfstandige ondernemers, microfinanciering, uitstel van bouwleges en De Personeelspool, een instrument voor Vlaardingse ondernemers waarmee medewerkers die tijdelijk niet kunnen worden ingezet kunnen worden aangeboden en gevonden. De gemeente verwacht dat deze maatregelen die gericht zijn op investeren, versnellen en versoepelen een positief economisch effect hebben van circa 45 miljoen euro.

Speedmeet
Lokaal netwerken staat centraal tijdens Business Op Het Water. Kennismaken met elkaar en elkaars relaties kan tijdens de beurs heel snel via een zogenaamde speedmeet. De ervaring leert dat een speedmeet een directe en doeltreffende manier is om binnen een halfuur drie nieuwe zakelijke contacten op te doen.

Vrije inloop
Het schip waarop de netwerkbeurs plaatsvindt, blijft afgemeerd aan de Oosthavenkade, Buitenhaven, zodat geĂŻnteresseerden op elk moment tussen 16:00 en 21:00 uur de beurs kunnen bezoeken. Een bezoek aan Business Op Het Water is gratis, de beurs is toegankelijk voor zakenmensen van alle bedrijven, groot en klein. Ondernemers in Vlaardingen ontvangen hiervoor een uitnodiging. Voor veertig bedrijven in Vlaardingen is op het schip een beursstand te huur. Bedrijven kunnen zich in deze stand presenteren en hun klanten en relaties ontvangen. Meer informatie is te vinden op de website www.businessophetwater.net.

Business Op Het Water vindt voor de vierde keer plaats in Vlaardingen en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Vlaardingen en IKV Ondernemend Vlaardingen.