Gemeente Vlaardingen


Vier genomineerde bedrijven voor Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van 2009

30 september 2009

Vier Vlaardingse ondernemingen maken kans om Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van 2009 te worden: bouwmarkt Formido, Koevermans Tweewielers, Kloet Onderhoud en de Hema. Wethouder Anny Attema voor Sociale Zaken en Werk reikt de wissel-award uit tijdens de bedrijvenbeurs Business op het Water op 5 oktober. De wissel-award is bedoeld voor bedrijven die zich inzetten om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking een kans te geven op een opleiding, baan, stageplaats of leer-werkervaringsplek.

De afdelingen Economische Zaken, Sociale Zaken en Werk en de sociale werkvoorziening TBV van de gemeente hebben vier bedrijven genomineerd. Wethouder Anny Attema voor Sociale Zaken en Werk maakt het winnende bedrijf bekend tijdens de Vlaardingse bedrijvenbeurs Busisess op het Water op 5 oktober 2009. Zij reikt dan de wissel-award uit.

Goede ervaring met TBVer bij Formido
Bouwmarkt Formido heeft goede ervaring met het aanbieden van een stageplaats aan een medewerker van TBV. De stage groeide uit tot een detachering en inmiddels heeft Formido de medewerker in dienst. Vestigingsmanager Jeffrey Plugge: Hij is als mens bijzonder gegroeid in zijn zelfstandigheid en zekerheid en dat werpt zijn vruchten af op de werkvloer. De energie die wij er als bedrijf in hebben gestopt, krijgen we dubbel terug.

Koevermans Tweewielers: TBVers zijn hardwerkende, loyale medewerkers Ook Koevermans Tweewielers werkt al enige jaren met medewerkers van TBV. Directeur/eigenaar Leon Roest is positief over de samenwerking: Wij hebben ons voorgenomen om in 2010 twee extra projecten te starten, met meerdere werknemers van TBV. Deze projecten kunnen alleen maar een succes worden, omdat mensen van TBV ondanks hun beperking hardwerkende, loyale werknemers zijn.

Kloet Onderhoud trots op inburgeringscursus op de werkvloer Kloet Onderhoud onderscheidt zich door het initiatief om onder meer samen met de gemeente een inburgeringscursus op de werkvloer op te zetten, speciaal ontworpen voor de schildersbranche. De inburgeringscursus is van grote waarde voor het uitvoeren van het werk én voor deelnemen aan de Nederlandse samenleving in het algemeen. De directie van het familiebedrijf Kloet Onderhoud vindt het erg leuk dat iets dat voorkomt uit hun sociaal beleid zo positief in het nieuws komt.

Werkritme en werkervaring opdoen bij de Hema
De Hema heeft diverse cliënten van Sociale Zaken en Werk de mogelijkheid geboden om werkervaring en werkritme op te doen. Een van de cliënten is na een werkstage bij de Hema in dienst gekomen, via een gesubsidieerde baan, voor 16 uur per werk. Roderick Broers en Joke Schouten, bedrijfsleider en eerste verkoper van Hema, zijn blij met deze werknemer die het gelukt is een werkritme op te bouwen en die zelf erg trots is op het hebben van een baan.

De wissel-award voor Sociaal-maatschappelijk Ondernemer van het Jaar is al twee keer eerder uitgereikt: aan Waal Bouwbedrijf en Damco.