Gemeente Borsele

Cursus In Balans

Heeft u moeite met lopen en bent u bang om te vallen of bent u al eens gevallen? Dan is de cursus âIn Balansâ voor u zeker interessant. U leert dat u veel kunt doen om vallen te voorkomen.

Waarom deze cursus?

Eén op de drie 65-plussers valt één of meerdere keren per jaar. Bij mensen ouder dan 80 jaar is dat aantal zelfs verdubbeld. Vallen kan een hoop narigheid veroorzaken. Het zelfvertrouwen wordt aangetast en er is kans op verlies van zelfstandigheid. Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen. Daarom organiseert de Seniorenraad Borsele in samenwerking met Zorggroep Ter Weel (fysiotherapie) de cursus In Balans. Eerdere deelnemers aan de cursus hebben zeer positieve ervaringen.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de cursus In Balans vertelt een deskundige alles over de oorzaken van vallen. In de cursus is een balanstest opgenomen en een vragenlijst waarmee de deelnemers kunnen nagaan of ze meer kans hebben om te vallen. Uiteraard wordt uitgebreid tijd besteed aan tips en adviezen om vallen te voorkomen. Deelnemers leren balansverbeterende oefeningen. Ook de algemene conditie komt aan de orde.

Waar en wanneer?

De informatiemiddag vindt plaats op maandag 5 oktober om 15.00 uur in het Grand Café Fonteyne in Heinkenszand, Hoefbladstraat 1. De middag is gratis toegankelijk.
De cursus is op 15, 22 en 29 oktober en op 5 november en start om 13.30 uur, eveneens in het Grand Café Fonteyne. Een cursusmiddag duurt ongeveer twee uur. Kosten van de cursus bedragen ⬠10,- inclusief cursusboek.

Aanmelden

Aanmelden kan op de informatiemiddag of bij Seniorenraad Borsele, (0113) 311951.